ΝΕΑ

Η μοναδική Κατερίνα Στανίση κλείνει τα 66!

Χρόνια Πολλά Κατερίνα Στανίση!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η Κατερίνα Στανίση είναι μια από τις μεγαλύτερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα, με τα τραγούδια της να μας έχουν διασκεδάσει απεριόριστες φορές.

Η μοναδική μουσικός μπορεί να γεννήθηκε στη Νάουσα της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη__ Γερμανία, όταν η ίδια ήταν μόλις 7 ετών.

Από μικρή ηλικία αναγκάστηκε να εργαστεί ως εργάτρια σε εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων και λαντζιέρα σε γερμανική Λέσχη Αξιωματικών και εστιατόρια για να βοηθήσει την οικογένεια της οικονομικά.

Όταν ήταν 16 ετών ανέβηκε πρώτη φορά στη σκηνή και χωρίς να το γνωρίζει τότε, ξεκινούσε μια μοναδική καριέρα γεμάτη εκπλήξεις και όνειρα.

Τραγούδησε, λοιπόν, στο νυχτερινό κέντρο "Maxim" στη Γερμανία, όπου γνώρισε τον ατζέντη Νίκολσον, ο οποίος την παρότρυνε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Μια συμβουλή που ακολούθησε κατα γράμμα.

Το 1974, επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένεια της, και αμέσως ο Νίκολσον της έκλεισε την πρώτη της δουλειά στο νυχτερινό κέντρο "Mocambo" στη Λάρισα, όπου τραγούδησε για τρεις σεζόν μαζί με τον ανερχόμενο τότε, Πασχάλη Τερζή.

Από τότε η Κατερίνα Στανίση έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Γιώργος Νταλάρας.

Σήμερα, η μοναδική Κατερίνα Στανίση κλείνει τα 66 και εμείς μοιραζόματτε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια!

1) Σ' έχω κάνει θεό

2) Αναστατώνομαι

3) Συγγνώμη, Κύριε Ποιός Είστε;

4) Μυστικέ μου Έρωτα

5) Να σου κάνω μια ερώτηση