ΝΕΑ

Η Αποστολία Ζωή κλείνει σήμερα τα 43

Από τον Νεΐμ Ντερβίσι

Από την Γυμναστική Ακαδημία και την υποκριτική, στην κυκλοφορία του πρώτου δίσκου και τη συνεργασία με τον Νίκο Βέρτη και την Πέγκι Ζήνα, η Αποστολία Ζωή κλείνει σήμερα τα 43 και εμείς κάνουμε μια ανάδρομη στη πορεία της .

Η Αποστολία Ζωή γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1980 στην ελάσσονα αλλά από πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε στον Βόλο όπου πέρασε και τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη ενω παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής. Σε ηλικία 4 ετών άρχισε να ασχολείται με την ενόργανη, ενώ, στα 6 της, με τις καταδύσεις, σε επίπεδο Πρωταθλητισμού. Όταν ήταν 8 ετών ήρθε στη ζωή της το θέατρο και για 2 ολόκληρα χρόνια συμμετείχε σε επαγγελματικό επίπεδο στο Θεσσαλικό Θέατρο, στο ρόλο του Κοντορεβιθούλη.

Αποστολία Ζωή

Η πρώτη της κυκλοφορία ήρθε το 2003 με την γνωστή στιχουργό Εύη Δρούτσα να αναλαμβάνει την επιμέλεια του δίσκου “Το Πρώτο Βήμα” που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία ΜΙΝΟΣ – ΕΜΙ. Θα ακολουθήσουν οι δίσκοι "Από ‘δω και πέρα" (2005) με τις επιτυχίες: “Μου Έλειψες”, “Δεν Βάζω Εγώ Μυαλό” και “Κρίμα”, "Το καλύτερο δώρο" (2005), Θ ’αφήσει εποχή (2006).

Η Αποστολία Ζωή έχει συνεργαστεί με την Πέγκυ Ζήνα, τον Νίκο Βέρτη, τον Θάνο Πετρέλη και την Έλενα Παπαρίζου ενώ αξιοσημείωτη στιγμή της καριέρας της αποτελεί το τραγούδι “Σχεδόν Ποτέ” της ομότιτλης σειράς που παιζόταν τότε στην ΕΡΤ2. Με αφορμή τα γενέθλια της Αποστολίας Ζωής εμείς θυμόμαστε 5 επιτυχίες της που άφησαν εποχή και μας έκαναν να αγαπήσουμε την φωνή της.

Αποστολία Ζώη - Μου Έλειψες

Αποστολία Ζώη - Δεν Βάζω Εγώ Μυαλό

Αποστολία Ζώη - Κρίμα

Αποστολία Ζώη-Σχεδόν ποτέ

Αποστολία Ζώη - Μου'χεις Καταστρέψει Τη Ζωή