ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Χάρις Αλεξιού!

Από τη Μαρία Θεοδωροπούλου

χάρις αλεξίου

Ο Ζυλ Ντασέν, ο Αμερικάνος σκηνοθέτης, έχει δηλώσει για εκείνη «Έχω ακούσει τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στον κόσμο. Μία από τις δυο-τρεις καλύτερες είναι Ελληνίδα, και είναι η Χάρις Αλεξίου».

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα, στις αρχές της δεκαετίας του '70, μέχρι σήμερα, η Χάρις Αλεξίου έχει διανύσει μια γεμάτη επιτυχίες διαδρομή που οδήγησε στην αναγνώρισή της σαν ερμηνεύτρια κλασικής αξίας.

χάρις αλεξίου

Η σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη φωνή και τα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου.

Με τη χαρισματική φωνή της και τη μοναδικότητα της ερμηνείας της η Χάρις Αλεξίου βρίσκεται για πάνω από τριάντα χρόνια στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού και στις καρδιές όλου του κόσμου. Είναι πια η Χαρούλα όλων των Ελλήνων.

Ο Μάνος Χατζιδάκις θα δηλώσει για εκείνη «Η Αλεξίου είναι πολύ μεγάλη καλλιτέχνης και οπωσδήποτε είχε τη θέση της σ’ αυτό το χώρο. Μου θυμίζει την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, δεν είναι ντόπια υπόθεση»

Στη μεγάλη μουσική της πορεία η Χάρις Αλεξίου έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, μερικοί από αυτούς: Μάνος Λοΐζος, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Ρασούλης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Γαλάνη, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Πάριος και η λίστα συνεχίζεται.

χάρις αλεξίου

χάρις αλεξίου

Ο Στέλιος Καζαντζίδης σε συνέντευξη του είχε χαρακτηρίσει τη φωνή της Αλεξίου ως ό,τι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος, η Χαρούλα κάνει τα τραγούδια ιστορία προσωπική του καθενός, την φωνή της Χαρούλας την λατρεύω. Για μένα είναι η καλύτερη φωνή που έχουμε στο τραγούδι σήμερα.

Το γεγονός ότι οι προσωπικοί της δίσκοι χαρακτηρίζονται από διαφορετικά μουσικά στυλ: δημοτικά, ρεμπέτικα, σύγχρονα και έντεχνα λαϊκά, μπαλάντες και έχουν εκδοθεί μεταξύ σχεδόν σταθερών χρονικών διαστημάτων από το 1977 έως το 2003 αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη προσφορά της Χάρις Αλεξίου στα μουσικά πράγματα του τόπου και την συνεχή επαφή της με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή τα γενέθλια της αξεπέραστης Χάρις Αλεξίου ακούμε 5 αγαπημένα μας τραγούδια της.

Χάρις Αλεξίου - Όλα σε θυμίζουν

Χάρις Αλεξίου - Συναυλία

Χάρις Αλεξίου - Θεός αν είναι - Live - Μάιος 1996

Χάρις Αλεξίου - Απόψε θέλω να πιώ

Χάρις Αλεξίου - Οι φίλοι μου χαράματα