ΝΕΑ

Ο Γιώργος Τσαλίκης έγινε σήμερα 47 και εμείς ακούμε πέντε αγαπημένα τραγούδια του!

Χρόνια πολλά Γιώργο Τσαλίκη!

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Ένας από τους πιο επικοινωνιακούς αλλά και γνωστούς τραγουδιστές είναι ο Γιώργος Τσαλίκης, με μία καριέρα 22 χρόνων γεμάτη επιτυχίες και με μία υπέροχη φωνή που πάντα εντυπωσιάζει!

Ο Γιώργος Τσαλίκης, γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1975 στην Στυλίδα. Έχει έναν αδερφό τον Παναγιώτη και οι γονείς του είναι ο Βασίλης και η Ευγενία Τσαλίκη. Με τη μουσική ξεκίνησε να ασχολείται από μικρή ηλικία, αφού μάθαινε να παίζει κιθάρα. Εκτός όμως από το τραγούδι, ήθελε να γίνει γιατρός και έτσι έφυγε στην Ρουμανία για να σπουδάσει. Όσο βρισκόταν όμως στην Ρουμανία, ξεκίνησε να σκέφτεται αρκετά σοβαρά να γίνει τραγουδιστής. Μάλιστα, ο ίδιος κάποια στιγμή κατά την διάρκεια μιας νυχτερινής εξόδου με φίλους σε ένα ελληνικό κέντρο διασκέδασης στο “Olympia Pallas”, πήρε το μικρόφωνο στα χέρια του, ξεκίνησε να τραγουδάει και όλοι όσοι βρίσκονταν εκεί είχαν ενθουσιαστεί με την υπέροχη φωνή του. Από τότε λοιπόν, δεν άφησε το τραγούδι και συνέχισε με τεράστια επιτυχία.

Το πρώτο του τραγούδι, το κυκλοφόρησε το 1998, με το που επέστεψε δηλαδή στην Ελλάδα, έχει τίτλο «Γενικώς» και έγινε σε συνεργασία με τον Πάνο Φαλάρα της Sony. Μετά από έναν χρόνο ξεκίνησε εμφανίσεις στο Απόλλων, μαζί με την Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Αντώνη Ρέμο και τον Στέλιο Διονυσίου και στην επόμενη σεζόν βρίσκεται ξανά στο ίδιο μαγαζί, με τον Αντώνη Ρέμο, αλλά και τον Σάκη Ρουβά.

Ακόμα, έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δράση, αφού βοηθάει συνεχώς πολλούς συνανθρώπους μας και κυρίως μικρά παιδιά. Έχει βραβευθεί από πολλούς φορείς και τα τελευταία δύο χρόνια κάνει την θητεία του ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Φιλίας, στο πλευρό του Δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο Γιώργος Τσαλίκης, έχει παρουσιάσει εκπομπές στην τηλεόραση έχει υπάρξει κριτής στο Sound Mix Show και σε συνέντευξή του έχει μιλήσει για το πώς μπορεί να ασχολείται και με τα δύο με την παρουσίαση και το τραγούδι «Είναι εύκολο να είσαι ο εαυτός σου, είτε τραγουδάς, είτε παρουσιάζεις, είτε κινείσαι και ζεις στη ζωή σου, στην καθημερινότητα σου. Όταν δεν υποδύεσαι ρόλους είναι εύκολο. Αν ρωτάς από πλευράς χρόνου, αν θέλεις κάτι πραγματικά βρίσκεις τον χρόνο να το κανείς, αλλά πάντοτε σε όλες τις συνθήκες εγώ νιώθω ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος σε διαφορετικές στιγμές βγάζει διαφορετικά στοιχεία του» δήλωσε.

Σήμερα, ο Γιώργος Τσαλίκης έχει γενέθλια και εμείς με αφορμή αυτό ξεχωρίσαμε πέντε τραγούδια του και αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

1) "Είμαι μια χαρά"

2) "Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας"

3) "Άστο-Δεν σου κάνω τον Άγιο"

4) "Το Μαγαζί"

5) "Σε Έχω Ήδη Ξεπεράσει"