ΝΕΑ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη βραβεύτηκε στην Αλεξάνδρεια

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, για τη βράβευσή της, για τη συνολική προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό, όπου έγινε σε ειδική εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, δεν έκρυψε την συγκίνησή της.

Η καλλιτέχνις, όπου είναι γεννημένη στην Αλεξάνδρεια, τιμήθηκε στην έναρξη του 38ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μεσογειακών Χωρών, για την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό.

Έπειτα, η ίδια μίλησε στο ραδιόφωνο και είπε: «Είμαι συγκινημένη, πολύ συγκινημένη, μ’ αυτήν την μεγάλη τιμή και την αφιερώνω στους γονείς μου, οι οποίοι δεν είναι πια ανάμεσα μας. Γεννήθηκα στην Αίγυπτο, που είναι το αγαπημένο μου μέρος, αλλά η Αλεξάνδρεια είναι στην καρδιά μου. Έχω ένα όνειρο. Ελπίζω μια μέρα να τραγουδήσω στο φως, στις Πυραμίδες. Ευχαριστώ την Αίγυπτο, Ευχαριστώ την Αλεξάνδρεια».

Μάλιστα, όσο γινόταν η απονομή της στη μεγάλη οθόνη, φαίνονταν σε αυτή οικογενειακές φωτογραφίες των παιδικών της χρόνων στην Αλεξάνδρεια αλλά και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πολυετή καριέρα της.

Ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού και Πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ, της έδωσε την τιμητική πλακέτα.