ΝΕΑ

Ο Διονύσης Σχοινάς έχει γενέθλια και εμείς βάλαμε να ακούσουμε πέντε τραγούδια του καλλιτέχνη

Χρόνια πολλά Διονύση Σχοινά!

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Ο Διονύσης Σχοινάς, με την ιδιαίτερη φωνή του και το rock στυλ του, όλα αυτά τα χρόνια έχει ξεχωρίσει και είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τραγουδιστές της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, όπου μετρά περισσότερα από 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο τραγούδι.

Ο τραγουδιστής, γεννήθηκε αλλά και μεγάλωσε στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου του 1969. Με τη μουσική ξεκίνησε να ασχολείται από μικρή ηλικία, από 5 ετών και έπειτα παρακολούθησε και μαθήματα κιθάρας. Ο ίδιος, σε ηλικία 16 ετών, γράφτηκε στο Κεντρικό Ωδείο Αθηνών όπου εκεί μάθαινε ορθοφωνία, σολφέζ και θεωρία της μουσικής.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες του Ελληνικού τραγουδιού, όπως την Καίτη Γαρμπή, τον Βασίλη Καρρά, την Αντύπα, την Άντζελα Δημητρίου, τον Δημήτρη Κοντολάζο, τον Αντώνη Βαρδή, την Ελένη Δήμου, τον Λευτέρη Πανταζή και άλλους.

Το πρώτο του άλμπουμ το κυκλοφόρησε όταν ήταν 25 ετών, έχει τίτλο "Πρώτη αγάπη" και έγινε τεράστια επιτυχία.

Ο Διονύσης Σχοινάς, είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή και έχουν έναν γιό, τον Δημήτρη Σχοινά όπου και εκείνος σιγά σιγά μπαίνει στον χώρο της μουσικής. Μάλιστα, σε συνέντευξή του ο καλλιτέχνης έχει πει ότι «Τον Δημήτρη τον έβαλε η μάνα του στα βαθιά κατευθείαν. Εγώ ήθελα να βγει ακόμη πιο έτοιμος αλλά παίζει και το άλλο πράγμα ότι "βγες στα βαθιά να καταλάβεις τι γίνεται». Σημείωσε επίσης «Είμαι τυχερός γιατί έχω αυτά τα δύο άτομα στο σπίτι, το κοριτσάκι μου αυτό το τρελό και το αγοράκι μου που είναι σαν τη μάνα του». Ακόμα, έχει μιλήσει για την πρώτη αρνητική εντύπωση που είχε για την γυναίκα του, όταν την είχε δει στη αρχή «Είχα πάει σε ένα μαγαζί και την είχα δει και δεν μου άρεσε. Στην Eurovision όταν την είδα έπαθα πλάκα. Την είδα και είπα στην αρχή, “κοίτα θράσος αυτή η τύπισσα να βγει με αυτό το φόρεμα” και άρχισα να τη συνδυάζω με τη γυναίκα των ονείρων μου. Μετά όταν την είδα στο Ποσειδώνιο, είπα “αυτή τη γυναίκα θα την παντρευτώ”» ανέφερε.

Σήμερα, ο Διονύσης Σχοινάς έχει γενέθλια και με αφορμή αυτό, ξεχωρίσαμε πέντε τραγούδια του και αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

1) "Το καλοκαίρι"

2) "Εδώ στη δουλειά"

3) "Ομορφαίνεις τη ζωή μου"

4) "Απομίμηση αγάπης"

5) "Αλλάζω"