ΝΕΑ

Γιάννης Κότσιρας: Τα πέντε τραγούδια του καλλιτέχνη που ξεχωρίσαμε

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Έχουμε λατρέψει και αγαπήσει τα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα, όπως και τα άλμπουμ «Μόνο ένα φιλί», «Φύλακας Άγγελος» και «Και πάλι παιδί», τα οποία έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία. Ο καλλιτέχνης μετρά πάνω από δύο δεκαετίες στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.

Ο Γιάννης Κότσιρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1996 και έχει τίτλο «Αθώος Ένοχος». Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες όπως τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μανώλη Λιδάκη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Δημήτρη Μπάση, την Ραλλία Χρηστίδου και τον Θάνο Μικρούτσικο.

Μάλιστα, ο καλλιτέχνης πραγματοποιεί συνέχεια συναυλίες και σε πολλές χειμερινές αλλά και καλοκαιρινές περιοδείες τον έχουν συνοδεύσει, επίσης σπουδαίοι ερμηνευτές όπως οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δημήτρης Μητροπάνος, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Τουρνάς, Μιρέλλα Πάχου, Παυλίνα Βουλγαράκη και αρκετοί άλλοι. Σε συνέντευξή του ρωτήθηκε εάν προτιμάει τις περιοδείες και ο ίδιος είπε πως «Δεν νομίζω ότι προτιμώ μόνο τις περιοδείες. Μου αρέσει πάρα πολύ η συναυλία και ο ανοιχτός χώρος γιατί δεν έχεις περιορισμούς. Όταν πας σε ένα μαγαζί είσαι περιορισμένος. Πρέπει να κάτσεις σε ένα τραπέζι , να πετάξεις τα λουλούδια γιατί σου τα φέρνουν ή στα πετάνε , και τα προγράμματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Είσαι αναγκασμένος να παίξεις σε ορισμένα πλαίσια ενώ στην συναυλία δεν έχεις τίποτα από όλα αυτά. Βλέπεις τους νέους να μην είναι εγκλωβισμένοι σε τέσσερις τοίχους».

Ακόμα, σε συνέντευξή του μίλησε για το γεγονός που φοράει συνέχεια μαύρα ρούχα και αποκάλυψε πως: «Δεν φοράω συνέχεια μαύρα πουκάμισα. Φοράω μόνο όταν παχαίνω. Η εμφάνισή μου με απασχολεί ως προς τον εαυτό μου. Να νιώθω καλά εγώ. Δεν θα έκανα κάτι για τον κόσμο. Αν ήταν έτσι δεν θα είχα κόψει τα μαλλιά μου που όλοι με βρίζουν. Η αφορμή δόθηκε από τον Νικόλα γιατί όταν έσκυβα πάνω του, τρόμαζε. Δεν μου το ζήτησε».

Σήμερα, ο Γιάννης Κότσιρας έχει γενέθλια και με αφορμή αυτό, ξεχωρίσαμε πέντε τραγούδια του και αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

1) "Κάθε Φορά"

2) "Σασμός"

3) "Φύλακας άγγελος"

4) " Ανάθεμά σε"

5) "Καρδιά μου"