ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 5 τραγούδια του Σταμάτη Γονίδη που ξεχωρίσαμε!

Χρόνια Πολλά Σταμάτη Γονίδη!

Από τη Ρίτα Τριανταφύλλου

Μας συστήθηκε το 1986 μέσα από το άλμπουμ του «Προηγείσαι έρωτά μου» και έκτοτε ακολούθησαν αμέτρητες επιτυχίες, οι οποίες μας διασκέδασαν μέχρι πρωϊας. Τόσο οι φωνητικές του ικανότητες όσο και το ταλέντο του στην ερμηνεία είναι δύο από τα στοιχεία που τον έχουν ξεχωρίσει ως καλλιτέχνη και τον έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο. Ο λόγος για τον μουσικό και τραγουδιστή, Σταμάτη Γονίδη, που σήμερα έχει τα γενέθλιά του.

Ο Σταμάτης Γονίδης γεννήθηκε στην Κύθνο και από πολύ μικρή ηλικία είχε αποφασίσει να γίνει ναυτικός. Ταξίδεψε σε αρκετά μέρη της γης και γνώρισε πολλές κουλτούρες, οι οποίες άνοιξαν τους ορίζοντές του. Στα ταξίδια του έγραφε στίχους και μουσική και όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μουσικής, τα έκανε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ξεκίνησε τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα, ενώ παράλληλα έγραφε τραγούδια σε μεγάλους ερμηνευτές της εποχής.

Τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ, όπως το «Θα με χρειαστείς» (1989), το «Είμαι εγώ που σε παίρνω τηλέφωνο» (1990), το «Μόνος σε διπλό κρεβάτι» (1991), το «Αμοιβαία τα αισθήματα» (1992), το «Εσένα θέλω μόνο» (1993) και πολλά ακόμη. Η δεκαετία του '90 ήταν μία «χρυσή εποχή» για τον τραγουδιστή, αφού κάθε δίσκος του γινόταν χρυσός και πλατινένιος.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο κόσμος τον έχει αγαπήσει τόσο πολύ και τον έχει ανεβάσει στην κορυφή της επιτυχίας όλα αυτά τα χρόνια. Όποιο τραγούδι κι αν ερμήνευε γινόταν αμέσως σουξέ, όπως για παράδειγμα τα «Έχω πετάξει μαζί σου», «Εσένα θέλω μόνο», «Γιατί κλαις» και πολλά άλλα.

Ο Σταμάτης Γονίδης, εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης, είναι και ταλαντούχος συγγραφέας. Έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία «Ο Ιπτάμενος Λαγός» και «Η απόλυτη ευτυχία του να μην υπάρχεις», τα οποία αναφέρονται στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του τραγουδιστή σε ένα παραμύθι για μεγάλους και στη δύσκολη προσέγγιση των ιδιαίτερα ευαίσθητων θεμάτων ψυχής, πίστης και πνευματικότητας, αντίστοιχα.

Σήμερα, ο Σταμάτης Γονίδης γίνεται 65 ετών και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια του.

Με Πειράζει

Όλα Τα Ξεχνάς

Όλα Σ' Αγαπάνε

Χθες Το Βράδυ Στ’ Όνειρό Μου

Και Με Πιάνουν Τα Κλάματα