ΝΕΑ

Πέτρος Ιακωβίδης: Ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης που ξεχώρισε με την ευγένεια και το ταλέντο του!

Χρόνια Πολλά Πέτρο Ιακωβίδη!

Από τη Ρίτα Τριανταφύλλου

Τον γνωρίσαμε το 2015 μέσα από το τραγούδι του «Ο Έρωτάς Μου Γίνε», το οποίο κυκλοφόρησε από τη Minos EMI σε μουσική και στίχους του ίδιου αλλά και του Stan με την Icon Music. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα τραγούδια «Βάλε», «Αγκαλιά» και «Κοριτσάκι μου», τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της κυκλοφορίας τους, με το τελευταίο μάλιστα, να ξεπερνά τις 25.000.000 προβολές στο YouTube. Ο λόγος για τον μουσικό και τραγουδιστή, Πέτρο Ιακωβίδη, που σήμερα έχει τα γενέθλιά του.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης γεννήθηκε στην Καβάλα στις 12 Σεπτεμβρίου 1988. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τη νηπιακή του ηλικία μαθαίνοντας μπουζούκι, ενώ πήγε σε μουσικό σχολείο, όπου διδάχθηκε πιάνο, κιθάρα και παραδοσιακά όργανα. Επιπλέον, έμαθε να παίζει μόνος του κρουστά. Σε ηλικία, μόλις, 14 ετών έπιασε την πρώτη του δουλειά σε νυχτερινό κέντρο χάρη στο δάσκαλο της μουσικής του. Όπως έχει εξομολογηθεί, ένας άνθρωπος που τον στήριξε ιδιαίτερα σε κάθε του βήμα, ήταν ο πατέρας του, ο οποίος κάθε βράδυ τον συνόδευε να πάει και να γυρίσει απ’ το κέντρο.

Εκτός από το τραγούδι, ο Πέτρος Ιακωβίδης ασχολείται και με τη σύνθεση. Έχει γράψει κομμάτια τόσο για τον εαυτό του όσο και για άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Stan, η Νατάσα Θεοδωρίδου και πολλοί άλλοι. Συγκεκριμένα, το τραγούδι του «Κοριτσάκι μου» το εμπνεύστηκε από την αδερφή του. «Όντως έτσι είναι. Καθώς μιλούσαμε τη ρωτάω “Μορφούλα, ποια είναι η λέξη που σου αρέσει περισσότερο να ακούς από εμένα ή από το αγόρι σου;” Και επί τόπου μου λέει “η λέξη που μου αρέσει είναι όταν με λες κοριτσάκι μου”. Και σκέφτηκα αμέσως, μία τόσο ωραία και ρομαντική λέξη τι μπορεί να προκαλέσει. Κι έτσι το εμπνεύστηκα. Γενικά έτσι έρχεται η έμπνευση στα τραγούδια μου!» είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή του.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν αρκετές επιτυχίες, όπως το «Ακροβάτης» (2017), το «Κάτσε Καλά» (2017), το «Γέλα Μου» (2018), το «Σ' Αγαπάω Σου Φώναξα» (2020), το «Μου 'λειψες Πολύ» (2020) κ.α., ενώ δεν έλειψαν και οι συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Stan, η Ελένη Φουρέιρα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Πάολα, ο Αντύπας, ο Σταμάτης Γονίδης, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Νίκος Κουρκούλης και πολλοί ακόμη.

Ο Πέτρος Ιακωβίδης θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του. Σήμερα, γίνεται 34 ετών και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια του.

Αποτυπώματα

Σ' Αγαπάω Σου Φώναξα

Μη Θυμώνεις

Μου 'Λειψες Πολύ

Τατουάζ