ΝΕΑ

Σμαράγδα Καρύδη: Πέντε ταινίες που μας έκαναν να την αγαπήσουμε

Η Σμαράγδα Καρύδη, η Ελληνίδα ηθοποιός, παρουσιάστρια και σκηνοθέτιδα σήμερα έχει γενέθλια!

Η γνωστή ηθοποιός, μέσα από την τηλεόραση και όχι μόνο, είναι μια από τις πιο αγαπημένες του κοινού.

Μάλιστα, μετά το σχολείο φοίτησε στην Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Ο πατέρας της Ντίνος Καρύδης και η μητέρα της Τζούλια Αργυροπούλου, ήταν επίσης ηθοποιοί.

Συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και αναλάμβανε ρόλους συνήθως πιο δραματικούς. Στη σειρά Στο παρά 5 (2005), είχε τον ρόλο της Ντάλιας που την έκανε μία από τις πιο αγαπημένες κωμικές ηθοποιούς της χώρας.

Την καριέρα της την ξεκίνησε στο χώρο της υποκριτικής όταν ήταν ακόμα παιδί και το 1972 έγινε το ντεμπούτο της, σε ηλικία 3 ετών, δίπλα στη Τζένη Καρέζη και στον Κώστα Καζάκο, για την κινηματογραφική ταινία Ερωτική συμφωνία, όπου σε είχε πάρει μέρος και ο πατέρας της.

Η ηθοποιός, στην σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Γιούγκερμαν» και την επόμενη σεζόν μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη, στη σειρά Φίλα το βάτραχο σου. Ακόμα, εκτός από τις πολλές σειρές όπου είχε πάρει μέρος, συμμετείχε και σε πολλές παραστάσεις όπως "Οι δούλες" (1997-1998), "Αnorexia Nevrosa" (1999-2000) , "Το πάρτι" (2002-2003).

Με αφορμή τα γενέθλια της Σμαράγδας Καρύδη, σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 5 ταινίες της που μας έκαναν να την αγαπήσουμε!

1) "Εθνική Ελλάδος"

2) "Με χωρίς γυναίκες"

3) "Η Κληρονόμος"

4) "Μια μέλισσα τον Αύγουστο"

5) "Τέλειοι Ξένοι"