ΝΕΑ

Η Ουκρανία η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2022! Η Ελλάδα στην 8η θέση

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η χθεσινή βραδιά ήταν γεμάτη εκπλήξεις στην Eurovision. Από το Ηνωμένο Βασίλειο που βρέθηκε μετά από πολλά χρόνια ξανά στην 2η θέση και πολύ κοντά στην νίκη, στους αναπάντεχους πόντους που πήρε η Μολδαβία από τους ψήφους του κοινού.

Παρ΄όλο που αρχικά την πρώτη θέση είχε το Ηνωμένο Βασίλειο, στους ψήφους του κοινού η Ουκρανία συγκέντρωσε 631 πόντους συνολικά, και κατέκτησε το βραβείο του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού της Ευρώπης και όχι μόνο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με την Chanel. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες της Παγκόσμιας Ειρήνης, μπορεί τα αποτέλεσματα να ήταν τελείως διαφορετικά.

Ακόμα δεν έχει βγεί κάποια ανακοίνωση σχετικά με την διοργάνωση του διαγωνισμού στην εμπόλεμη Ουκρανία. Ωστόσο, μερικές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία έχουν δηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους για την διοργάνωση της Eurovision.

Η Ελλάδα με την Amanda Tenfjord κατέκτησε την 8η θέση!

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Η Amanda έδωσε την καλύτερη ερμηνεία της ζωής της με το "Die Together" ενώ ο Φωκάς Ευαγγελινός έκανε τα μαγικά του στην σκηνή.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πήρε το 12αρι ενώ έκπληξη προκάλεσε στος τηλεθεατές ότι δεν πήραμε κανέναν βαθμό από την γειτόνισσα Αλβανία.

Η Ελλάδα συνολικά συγκέντρωσε 215 πόντους και κέρδισε με την αξία της την 8η θέση.