ΝΕΑ

Δημήτρης Μητροπάνος «ΚΡΥΦΑ 2»: 22 ανέκδοτες live ηχογραφήσεις του

10 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος στις 17 Απρίλη που έφυγε από την ζωή ο μεγάλος καλλιτέχης Δημήτρης Μητροπάνος , οποίος υπήρξε ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και σπάνιος άνθρωπος. Παρόλο τα πολλά χρόνια που δεν βρίσκεται στην ζωή , η ανταπόκριση στα τραγούδια του από το κοινό είναι συνεχής μέσα από τις ηχογρφήσεις και τις μαγνητοσκοπημένες εμφανίσεις του. Τα τραγούδια του απασχόλησαν ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης τόσο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όσο και στην τηλεόραση δεν έπαψε ποτέ να μεταδίδεται η μουσική του και το σπουδαίο έργο του.

Η MINOS EMI/UNIVERSAL, τιμώντας τη μνήμη του και με ιδιαίτερο σεβασμό στο ρεπερτόριο του, κυκλοφορεί σε φυσική και ψηφιακή μορφή ένα διπλό cd με 22 τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Απόστολος Καλδάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Μάνος Λοϊζος και άλλοι.

Ηχογραφήσεις από ζωντανές του εμφανίσεις ανέκδοτες μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια κάθε εμφάνιση του καλλιτέχνη ηχογραφούσε ο Δημήτρης Ευαγγελάτος , και τις περισσότερες φορές χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος . Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 πολλές από αυτές τις ηχογραφήσεις εκδόθηκαν σε μία πενταπλή συλλεκτική κασετίνα από την MINOS EMI/UNIVERSAL με συνοδεία ένα βιβλίο αφιερωμένο στον «Δημήτρη» από τον Ευθύμη Φιλίππου και γενικό τίτλο ΚΡΥΦΑ.

Σήμερα, επιλέγοντας από αυτόν τον καταγεγραμμένο θησαυρό είκοσι δύο νέες ανέκδοτες ηχογραφήσεις, τραγούδια που αγαπούσε ιδιαίτερα ο ίδιος, κυκλοφορεί αυτό το ανεκτίμητο ντοκουμέντο «ΚΡΥΦΑ 2».

Ακούστε όλα τα τραγούδια του album ΚΡΥΦΑ 2 στο YouTube.