ΝΕΑ

Eurovisin 2022: Η Βουλγαρία εκπροσωπείται με το τραγούδι " Intention "

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Η Βουλγαρία πρόκειται να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, έχοντας εσωτερικά επιλέξει τους Intelligent Music Project για να εκπροσωπήσει τη χώρα με το τραγούδι " Intention ".

Πρώτη χώρα φέτος που δημοσίευσε το τραγούδι της είναι η γειτονική Βουλγαρία, η οποία έσπασε την πολυετή παράδοση που ήθελε την Αλβανία να ανακοινώνει πρώτη το τραγούδι της. Στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021, ο ιδρυτής του Intelligent Music Project Milen Vrabevski αποκάλυψε στο Radio Plovdiv , ότι είχαν επιλεγεί για να εκπροσωπήσουν τη Βουλγαρία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022. Δεν έγινε επίσημη επιβεβαίωση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, όταν η BNT ανακοίνωσε το συγκρότημα ως εκπρόσωπός τους για το 2022 με το τραγούδι " Intention ".

Μεταξύ των μελών του γκρουπ είναι ο Stoyan Yankulov, ο οποίος εκπροσώπησε προηγουμένως τη Βουλγαρία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μαζί με την Elitsa Todorova το 2007 όπου κατέλαβαν την πέμπτη θέση με το τραγούδι " Water ", και το 2013 όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό . με το τραγούδι « Samo shampioni » και τον Χιλιανό ροκ μουσικό Ronnie Romero , ο οποίος υπήρξε ο τραγουδιστής πολλών συγκροτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Rainbow .