ΝΕΑ

Eurovision 2022: Η Pia Maria και ο Lumix θα εκπροσωπήσουν την Αυστρία

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Η Αυστρία θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, με το τραγούδι " Halo " που γράφτηκε από τους Anders Nilsen , Gabriele Ponte , Luca Michlmayr , Rasmus Flyckt και Sophie Alexandra Tweed-Simmons . Το τραγούδι ερμήνευσε ο Lumix , που είναι το καλλιτεχνικό όνομα του DJ και παραγωγού Luca Michlmayr, με τη συμμετοχή της Pia Maria . Στις 8 Φεβρουαρίου 2022, ο αυστριακός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Österreichischer Rundfunk (ORF) ανακοίνωσε ότι επέλεξαν εσωτερικά τους Lumix και Pia Maria για να διαγωνιστούν στο διαγωνισμό του 2022, ενώ το "Halo" παρουσιάστηκε στο κοινό στις 11 Μαρτίου 2022.

Σχετικά με τους καλλιτέχνες

Η 18χρονη Pia Maria, η τραγουδίστρια και σχετικά πρωτοεμφανιζόμενη στη διεθνή μουσική σκηνή. Πάντα της άρεσε το μουσικό θέατρο και οι τέχνες του θεάματος, ακόμη και φοιτούσε σε μουσικό γυμνάσιο. Ωστόσο, δεν ακολούθησε πτυχίο ή μαθητεία στην παράσταση, αλλά ακολούθησε την άλλη της αγάπη, το μακιγιάζ σκηνής.

Ο LUM!X, γεννημένος Luca Michlmayr, είναι ένας 19χρονος που συνθέτει ηλεκτρονική μουσική από τα 11 του. Το μεγάλο του διάλειμμα ήταν το 2019 όταν συνεργάστηκε με την Gabry Ponte από τη φήμη του Eiffel 65 (Blue, μεταγλωττισμένη a dee) και παρήγαγε μια διασκευή EDM του 2006 Indie pop-rock τραγουδιού, "Monster".

Η Αυστρία στη Eurovision

Η Αυστρία έκανε το ντεμπούτο της στη Eurovision το 1957, με το τραγούδι «Wohin, Kleines Pony?» (Πού να, μικρό πόνυ). Δυστυχώς, το μικρό πόνυ πήγε κατευθείαν στην τελευταία θέση του πίνακα αποτελεσμάτων. Το 1964 ο Udo Jurgens εκπροσώπησε την Αυστρία και ήρθε 6ος. Δεν ήταν αρκετά καλό για τον Udo που επέστρεψε το 1965 και ήρθε 4ος. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη προσπάθεια του Udo το 1966 που σημείωσε την πρώτη νίκη της Αυστρίας, με το τραγούδι "Merci Cherie". Ήταν 48 χρόνια πριν από την επόμενη νίκη τους με το εμβληματικό «Rise Like a Phoenix» της Conchita Wurst το 2014. Η Αυστρία κατέχει αυτήν τη στιγμή το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των νικών.

Σχετικά με το τραγούδι

Ο LUM!X προσδιορίζει το τραγούδι ως επιστροφή, ένα κάλεσμα προς τον κόσμο να βγει και να πάρτι ξανά. Έχει γράψει και παράγει το τραγούδι για να είναι ένας ύμνος πάρτι που μπορεί να πάει από κλαμπ σε ραδιόφωνο. Η άποψη της Pia Maria για το τραγούδι είναι ελαφρώς διαφορετική. Για εκείνη το τραγούδι είναι να μπορείς να κάνεις τα πάντα. Είναι σαφές ότι η υποκείμενη αίσθηση θετικότητας που φέρνει αυτό το τραγούδι αντηχεί στους ερμηνευτές του.