ΝΕΑ

Eurovision 2022: Με τον Nadir Rüstəmli το Αζερμπαϊτζάν!

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Στις 16 Φεβρουαρίου στην εκπομπή «Καλημέρα, Αζερμπαϊτζάν» όπου προβλήθηκε από την Δημόσια Τηλεόραση, ο ερμηνευτής και επικεφαλής της αποστολής του Αζερμπαϊτζάν, Isa Malikov. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ανάφερε στο κοινό πληροφορίες ότι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν φέτος στη Eurovision είναι ο Nadir Rüstəmli. Περίπου 300 τραγούδια στάλθηκαν στο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα, όπου επέλεξαν τα 6 επικρατέστερα καλύτερα τραγούδια και από αυτά κατέληξαν στο τραγούδι “Fade To Black”.

Ποιος είναι ο Nadir Rüstəmli;

Ο Nadir είναι 22χρονων, γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1999 στην περιοχή Salyan. Αποφοίτησε από το Αζερμπαϊτζάν University of Tourism Management. Αν και ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική εδώ και 4 χρόνια, εργάζεται σε αυτόν τον τομέα εδώ και 7 χρόνια. Εκτός από το τραγούδι, συνθέτει, παίζει πιάνο και κιθάρα αλλά ασχολείται και με τον αθλητισμό. Συμμετείχε σε πολλούς εγχώριους διαγωνισμούς, όπως στον εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού Student Spring 2019 (πρώτη θέση) και στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού YouthVision 2019 (δεύτερη θέση). Επιπλέον, είναι ο νικητής του φετινού “Voice of Azerbaijan”. Το Αζερμπαϊτζάν έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Β’ Ημιτελικό στις 12 Μάϊου και συγκεκριμένα θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό της βραδιάς (θέσεις 1-9).

Πριν από τον διαγωνισμό του 2022, το Αζερμπαϊτζάν συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 13 φορές από την πρώτη του συμμετοχή το 2008 .