ΝΕΑ

Eurovision 2022: H Rosa Linn θα δώσε το παρών στον Διαγωνισμό στο πλάι της Αρμενίας!

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Η Αρμενία έχοντας επιλέξει τη Rosa Linn πρόκειται να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, να εκπροσωπήσει τη χώρα με το τραγούδι " Snap ", το οποίο έγραψε η ίδια η Linn μαζί με τους Larzz Principato, Jeremy Dusoulet, Allie Crystal, Tamar . Kaprelian και Courtney Harrell.

Πριν από τον διαγωνισμό του 2022, η Αρμενία συμμετείχε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δεκατρείς φορές από την πρώτη του συμμετοχή το 2006 . Η υψηλότερη θέση του στον διαγωνισμό, μέχρι αυτό το σημείο, ήταν η τέταρτη θέση, την οποία πέτυχε το έθνος σε δύο περιπτώσεις: το 2008 με το τραγούδι " Qélé, Qélé " που ερμήνευσε ο Sirusho και το 2014 με το τραγούδι " Not Alone " ερμηνεύεται από τον Aram Mp3 . Η Αρμενία, μέχρι στιγμής, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό σε τρεις περιπτώσεις, το 2011 , το 2018 και το 2019 , η τελευταία με το τραγούδι " Walking Out " που ερμήνευσε οSrbuk .

Το έθνος αποσύρθηκε για λίγο από τον διαγωνισμό το 2012 λόγω μακροχρόνιων εντάσεων με την τότε διοργανώτρια χώρα Αζερμπαϊτζάν . Η Rosa Linn κάνει εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη για να προωθήσει συγκεκριμένα το "Snap" ως την αρμενική συμμετοχή της Eurovision. Έπαιξε για πρώτη φορά στο ισραηλινό preparty Israel Calling , που πραγματοποιήθηκε στο Menora Mivtachim Arena του Τελ Αβίβ στις 7 Απριλίου.

Έπαιξε επίσης στη συναυλία της Eurovision στο AFAS Live του Άμστερνταμ στις 9 Απριλίου.Εκτός από αυτές τις προωθητικές εκδηλώσεις, στις 19 Μαρτίου 2022, η Rosa Linn ηχογράφησε την εφεδρική της παράσταση «ζωντανά σε κασέτα» στη Σόφια της Βουλγαρίας . Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν δεν μπορεί να ταξιδέψει στο Τορίνο ή υποβληθεί σε καραντίνα κατά την άφιξη.

Εν όψει του διαγωνισμού, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Αρμενίας AMPTV κυκλοφόρησε μια προωθητική σειρά Destination Eurovision με την Αρμένικη εκπρόσωπο Rosa Linn. Η σειρά θα επικεντρωθεί στο ταξίδι της Linn στο Τορίνο, αφηγούμενη την ιστορία της, την ιστορία της επιλογής της και τις προετοιμασίες για την ερμηνεία του τραγουδιού της "Snap" στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Eurovision, όλα τα έθνη με εξαίρεση τη διοργανώτρια χώρα και το « Big Five » (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) πρέπει να προκριθούν σε έναν από τους δύο ημιτελικούς προκειμένου να διαγωνιστούν για το τελικός; οι δέκα πρώτες χώρες από κάθε ημιτελικό προχωρούν στον τελικό. Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης(EBU) χώρισε τις διαγωνιζόμενες χώρες σε έξι διαφορετικά δοχεία με βάση τα μοτίβα ψηφοφορίας από προηγούμενες διαγωνισμούς, με χώρες με ευνοϊκή ιστορία ψηφοφορίας να τοποθετούνται στο ίδιο δοχείο.

Στις 25 Ιανουαρίου 2022, διεξήχθη μια κλήρωση κατανομής η οποία έβαλε κάθε χώρα σε έναν από τους δύο ημιτελικούς, καθώς και σε ποια μισή παράσταση θα έπαιζε. Η Αρμενία τοποθετήθηκε στον πρώτο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου 2022 και έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό της παράστασης.

Μόλις κυκλοφόρησαν όλα τα ανταγωνιστικά τραγούδια για τον διαγωνισμό του 2022, η σειρά διεξαγωγής των ημιτελικών αποφασίστηκε από τους παραγωγούς των σειρών και όχι μέσω άλλης κλήρωσης, έτσι ώστε παρόμοια τραγούδια να μην τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο. Η Αρμενία επρόκειτο να εμφανιστεί στη θέση 17 (τελευταία), μετά την είσοδο από τη Νορβηγία .