ΝΕΑ

Eurovision 2022: Η Ronela θα εκπροσωπήσει την Αλβανία!

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Μιας και οι μήνες περνάνε και πλησιάζουν οι μέρες για την διεξαγωγή του 66ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας. Πρέπει να γίνει λόγος για τα τραγούδια και τους ερμηνευτές των χωρών.

Η Αλβανία φέτος θα εκπροσωπηθεί από την Ronela Hajati, μια γυναίκα που η ερμηνεία και η πληθωρική της παρουσία, ήταν αρκετά για να ξεχωρίσει και επιλεγεί ανάμεσα σε 17 καλλιτέχνες στο Festivali i Këngës 60. Μετά το φαβορί της Ισπανίας με την «κλώνο» της Ελένης Φουρέιρα, σειρά έχει η Αλβανία με την Ronela με το τραγούδι «Sekret» (Μυστικό).

Ποια είναι η Ronela Hajati;

Η Ronela Hajati γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1989 στα Τίρανα, γνωστή και ως Ronela, είναι τραγουδίστρια Αλβανικής καταγωγής και χορεύτρια. Δείχνοντας ενδιαφέρον για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, η Ronela σπούδασε τόσο μπαλέτο όσο και πιάνο και συμμετείχε τόσο σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού πριν ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική. Η Ronela διακρίνεται για την ευελιξία της στη μουσική, το στυλ και την ερμηνεία. Συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς αλβανικού τραγουδιού και χορού, όπως το Top Fest και το Kënga Magjike. Πολλά τραγούδια της έγιναν μεγάλες επιτυχίες, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές στο YouTube.