ΝΕΑ

Δεν είναι αυτό που τρως, είναι πότε το τρως

Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πότε είναι προγραμματισμένο το σώμα μας να λαμβάνει τροφή.

-Ποιες 3 συμβουλές να ακολουθήσεις.

Η περιορισμένη κατανάλωση φαγητού μπορεί να είναι το ευκολότερο μονοπάτι προς τους στόχους υγείας σου. Η υγεία προκαλεί σύγχυση. Υπάρχουν πολλές δίαιτες για να διαλέξεις, ασκήσεις να δοκιμάσεις. Ωστόσο, η δίαιτα και η άσκηση είναι προσωπική υπόθεση. Αλλά υπάρχει μια κοινή στρατηγική: η χρονικά περιορισμένη κατανάλωση φαγητού.

Μπορείς να βελτιώσεις την υγείας σου απλώς αλλάζοντας τη ρουτίνα σου, το πότε θα τρως το πρώτο και το τελευταίο γεύμα και να τηρείς ένα συνεπές πρόγραμμα. Αυτό δεν είναι η διαλειμματική νηστεία. Δεν θα πεινάς, δεν θα χρειάζεται να αποφύγεις όλα τα φαγητά που αγαπάς. Αλλάζεις απλώς το πότε και το πόσο συχνά τρως. Αυτό είναι όλο.

“Τι γίνεται με τις θερμίδες; Ποια δίαιτα να διαλέξω, με χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς ζάχαρη, Paleo, vegan, μεσογειακή, Blue Zones, Atkins; Τι ισχύει για τα συμπληρώματα διατροφής, όπως το μουρουνέλαιο; Δε χρειάζεται πλέον να ανησυχείς για αυτά. Απλώς κάνε μια παύση και σκέψου – μόλις 100 χρόνια πριν, οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έτρωγαν διαφορετικά είδη φαγητού ανάλογα με το πού έμεναν. Και δεν υπήρχε καμία συσχέτιση με χρόνιες ασθένειες με κανένα είδος κουζίνας, είτε ήταν πλούσια σε λιπαρά, υδατάνθρακες ή πρωτεϊνη. Αλλά οι πρόγονοί μας σε όλον τον κόσμο είχαν κάτι κοινό, έτρωγαν λιγότερο, ασκούνταν περισσότερο, κοιμούνταν περισσότερο και τηρούσαν την καθημερινή τους ρουτίνα με ευλάβεια, γιατί δεν είχαν την πολυτέλεια του φωτός, αναφέρει ο Dr. Satchin Panda, συγγραφέας του The Circadian Code.

Διάβασε την συνέχεια στο thriveglobal