ΝΕΑ

Ήσυχοι άνθρωποι – Πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ήσυχοι άνθρωποι, ακούν και απορροφούν αυτό που οι άλλοι έχουν να πουν.

Θα έχεις παρατηρήσει στις κοινωνικές σου επαφές κάποιους ανθρώπους ήπιους. Οι ήπιοι αυτοί άνθρωποι, οι ήσυχοι άνθρωποι, έχουν ένα πολύ χαμηλό προφίλ. Είναι αυτοί που δεν σήκωναν το χέρι στο σχολείο παρόλο που ήταν καλοί μαθητές. Δεν θα τους δεις να μιλάνε πολύ κατά την διάρκεια των γευμάτων. Δεν τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής όταν βρίσκονται σε κάποια εκδήλωση..

Πολλές φορές, οι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτούς λέγοντας πώς είναι αντικοινωνικοί, ντροπαλοί, δειλοί, εχθρικοί, αλαζόνες ή ότι απλά δεν έχουν επικοινωνιακές δεξιότητες. Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί σνομπάρουν τους γύρω τους και γι’ αυτό δεν μιλούν ή νιώθουν ότι οι ήσυχοι άνθρωποι τους αντιπαθούν.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ποια είναι η αλήθεια που κρύβουν οι ήσυχοι άνθρωποι; Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ήσυχοι άνθρωποι, ακούν και απορροφούν αυτό που οι άλλοι έχουν να πουν. Νοιάζονται περισσότερο να ακούσουν την άποψη τους άλλου, τις σκέψεις, τις ιδέες του, παρά να τον διακόψουν προβάλλοντας τις δικές τους σκέψεις και ανησυχίες.

Ξέρω, κάποιες φορές, οι ήσυχοι αυτοί άνθρωποι μοιάζουν να κρίνουν σιωπηρά τους άλλους.. Όμως μέσα από την σιωπή τους κρύβεται μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ήσυχοι άνθρωποι δεν ταιριάζουν σε καμία από τις παραπάνω υποθέσεις, που κάνουν οι άνθρωποι γι’ αυτούς. Αιτία όλων αυτών των παρανοήσεων και παρεξηγήσεων είναι ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας που έχουν οι ήσυχοι άνθρωποι…

Δείτε την συνέχεια στο ThriveGlobal