ΝΕΑ

10 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τον Χρήστο Μάστορα

Χρόνια πολλά για τον frontman των αγαπημένων Melisses

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Είναι από τις καλύτερες φωνές της γενιάς του. Μαζί με τις **Melisses **μας έχει κάνει να συγκινηθούμε, να χαρούμε, να κλάψουμε. Το ταλέντο του και η μεγάλη του καρδιά είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Ο Χρήστος Μάστορας έχει γενέθλια στις 14 Νοεμβρίου και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τον τιμήσουμε από το να τον μάθουμε λίγο καλύτερα.

Ορίστε, λοιπόν, 10 πράγματα που ίσως να ήξερες, ίσως και όχι για τον Χρήστο Μάστορα.

1) Γεννήθηκε στο Βοδινό Δερόπολης, Βορείας Ηπείρου

Ο Χρήστος Μάστορας είναι περήφανος Βορειοηπειρώτης και καλά κάνει. Κατάγεται από ένα μειονοτικό χωριό, το Βοδινό. Είναι ανάμεσα στα λίγα ελληνόφωνα χωριά που έχουν απομείνει και σε ηλικία 3,5 ετών ήρθε στην Ελλάδα.

2) Όταν ήταν 2 ετών πέρασε ένα είδος Λευχαιμίας

Σε ηλικία μόλις 2 ετών ο Χρήστος Μάστορας βρέθηκε να χρειάζεται να παλέψει για την ζωή του. Είχε ένα είδος Λευχαιμίας που επηρέαζε τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Οι γιατροί δεν είχαν στους γονείς του ελπίδες. Σύμφωνα, όμως, με τον ίδιο, ζεί χάρη στη βοήθεια ενός γιατρού της Δερόπολης, οποίος του χορήγησε ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, φτιαγμένο από βότανα που τελικά ήταν θαυματουργό καθώς ήταν αυτό που τον βοήθεια να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη ασθένεια.

3) Το 2010 επιχείρησε να πάει στη Eurovision

Το 2010 ο Χρήστος Μάστορας και οι Melisses επιχείρησαν να πάνε στην Eurovision με το τραγούδι «Κινέζος», όπου δεν προκρίθηκαν τελικά. Την ίδια χρονιά, ωστόσο, κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στα Mad Video Music Awards.

4) Σκηνοθετεί τα περισσότερα Video Clip των τραγουδιών του

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, σε περίοδο οικονομικής κρίσης πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι. Για αυτόν το λόγο σκηνοθετεί τα περισσότερα Video Clip των τραγουδιών είτε αυτά είναι με τις Melisses, είτε solo.

5) Την πρώτη του κιθάρα, την είχε κατασκευάσει ο πατέρας του

Ο Χρήστος Μάστορας είχε ότι θέλει να ασχοληθεί με την μουσική από την πρώτη στιγμή που ακούμπησε κιθάρα. Αλλα όχι οποιαδήποτε κιθάρα. Την συγκεκριμένη, την είχε κατασκευάσει ο ίδιος ο πατέρας του, ο οποίος ήταν μηχανικός. Δεν ήταν μια κλασσική κιθάρα αλλα κατασκεύασε από το 0 μια ηλεκτρική.

6) Κάνει εκείνος την πρώτη κίνηση στο Φλέρτ

Σύφωνα με τον ίδιο, δεν ξέρει αν τον έχουν φλερτάρει ποτέ γυναίκες, γιατί δεν φτάνει ποτέ σε αυτό το σημείο. Πάντα έκανε εκείνος την πρώτη κίνηση στο φλέρτ.

7) Είναι πολύ ευαίσθητος

Ο Χρήστος Μάστορας είναι ένας ευαίσθητος άνδρας που δεν φοβάται να κλάψει και να το λέει περήφανα. Ο λόγος, μάλιστα, που γράφει τόσο ρομαντικά τραγούδια είναι η ευαισθησία του. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό «κλαψιάρη» και απορεί συνεχώς για το πως βγήκε η αδελφή του τόσο «σκληρο καρύδι».

8) Μικρός άκουγε Heavy Metal

Όταν ήταν μικρός αγαπούσε την Heavy Metal. Το πρώτο του CD ήταν το “Ride The Lightning” από τους Metallica. Εξίσου, όμως, αγάπησε και την Rock. Γι’αυτό έχει και τατουάζ για το συγκρότημα Deep Purple. Το ονειρό του εκείνη την εποχή ήταν να γίνει Lead Singer σε κάποιο Metal συγκρότημα.

9) Η αστεία ιστορία πίσω από το όνομα “Melisses”

Ο Χρήστος Μάστορας θεωρεί την ιστορία για το πως βρήκαν το όνομα του συγκροτήματος, αστεία. Έτυχε, λοιπόν, να περνάει από μπροστά του ένας πωλήτης, ο οποίος φώναζε «Ο Μελάς, τα καλύτερα μέλια, από τις καλύτερες μέλισσες». Έτσι τους «καρφώθηκε» η ιδέα για το όνομα.

10) Σε μια του εμφάνιση μέθυσε και έπεσε στην θάλασσα

Σε μια εμφάνιση με τις Melisses σε κάποιο Beach Bar είχαν πιεί και χωρίς να το καταλαβαίνουν, βούτηξαν στην θάλασσα, φορώντας τα ειδικά μηχανήματα που τους βοηθάνε να ακούνε την φωνή τους.

mastoras

Ο **Χρήστος Μάστορας **είναι σίγουρα «Η Μόνη Επιλογή» μας. Εμείς «Δεν έχουμε ιδέα» τι θα κάναμε χωρίς αυτόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μέναμε με «Μισή Καρδιά». Γι’αυτό Χρήστο Μάστορα, Χρόνια Πολλά..