ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Δέσποινα Βανδή - Οι σταθμοί της πορείας της!

Θα μπορούσε η αφορμή για να επιλεγεί η Δέσποινα Βανδή  ως καλλιτέχνης της εβδομάδας να ήταν τα γενέθλια της. Μοιάζει όμως υποδεέστερη ως αφορμή  σε σχέση με  την σπουδαιότητα και την γενναιότητα της απόφασής της να μην τραγουδήσει σε συναυλία στη Σμύρνη  με φόντο αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός και πολλοί άλλοι  θα μπορούσε να αποτελούν τον λόγο  για να είναι η Δέσποινα Βανδή η καλλιτέχνης… της εβδομάδας του μήνα ή και του χρόνου.

Αν κάτι την χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα είναι ότι η Δέσποινα Βανδή είναι μια γυναίκα που έχει ένα τρόπο να βάζει αφοπλίστηκα τα πράγματα στην θέση τους και ταυτόχρονα να τα τοποθετεί και να ασχολείται με αυτά αναλογικά με το πραγματικό τους μέγεθος.  Άλλωστε δεν μοιάζει και ιδιαίτερα να την ενδιαφέρει η επιτηδευμένη  δημοσιότητα, ούτε να την προκαλεί αλλά ούτε και να την αποφεύγει όταν αυτή προκύπτει. Η εμπειρία της και η σοφία που έχει πλέον μάλλον την έχει μάθει να απολαμβάνει τις στιγμές της και να μην ασχολείται με δευτερεύοντα.

«Η αλήθεια είναι όταν ξεκινάς σε αφορά  πάρα πολύ η κορυφή .Αυτή θες να κατακτήσεις» έχει πει σε συνέντευξη της στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά «After Dark” “ευτυχώς ήρθε η γέννηση των παιδιών μου και με γείωσε» συμπληρώνει.

Το μελαχρινό κορίτσι από την Καβάλα με την εκπληκτική φωνή έγινε 55 και ενώ κατέκτησε την κορυφή δεν μπόρεσε αυτό να αποδυναμώσει τον ρόλο της ως μητέρα «βίωνα την μεγαλύτερη επιτυχία που θα  μπορεί να ζήσει ένας Έλληνας καλλιτέχνης και δεν με αφορούσε όλο αυτό που συνέβαινε .Δώδεκα μέρες στην Νέα Υόρκη έκλαιγα κάθε μέρα μη τυχόν και βγάλει η Μελίνα δόντι» και δεν ήταν εκείνη μαζί της .«Με το Βασίλη η ζωή μας έχει χαρά» λέει σε συνέντευξη της  η Δέσποινα Βανδή για τον σύντροφο της  Βασίλη Μπισμπίκη « έχει αρμονία έχει γέλιο έχει ηρεμία έχει όνειρα» και περιγράφει πως αν ο Βασίλης Μπισμπικής ήταν τραγούδι θα ήταν ο «Γυρισμός».

Οι σταθμοί της πορείας της

1991 - Ξεκίνησε την καριέρα της, αφού παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού και φωνητικής. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

1994 - Η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο "Γέλα μου"

2002 - Τιμήθηκε με το βραβείο «Ελληνίδα Καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2002» στο διαγωνισμό του World Music Awards του 2002 στο Μόντε Κάρλο. Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

2003 - Αναδείχθηκε Best International Artist στα βραβεία του Star Radio Awards στις Η.Π.Α ενώ το «Gia» αναδείχθηκε στην 11η θέση των Top Singles για το 2003 ενώ ήταν στην πρώτη θέση σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Ακούμε 5 αγαπημένες μας επιτυχίες και γιορτάζουμε μαζί της!

1. Πανσέληνος feat. Mente Fuerte


2. Γεια


3. Σ' αγαπάω και δεν πάω καλά


4. Ένα τσιγάρο διαδρομή


5. Γυρίσματα