ΝΕΑ

Χρόνια πολλά Έλλη Κοκκίνου!

Γράφει η Ελισσάβετ Παπακωνσταντίνου

Έλλη Κοκκίνου…

Μια διαχρονική ελληνίδα τραγουδίστρια, που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στη μουσική βιομηχανία, με μια λαμπρή καριέρα, που ξεκινά από το 1996.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1970 στην Αθήνα και κατάγεται από το Επιτάλιο Ηλείας.

Από νεαρή ηλικία καταπιάστηκε με το τραγούδι, αφού ανακάλυψε από μικρή το ταλέντο της και την αγάπη της για τη μουσική.

Τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι ξεκίνησαν, όταν συνεργάστηκε για πρώτη φορά με δισκογραφική εταιρία, την Sony Music Greece, και τον Νοέμβριο του 1998, κυκλοφόρησε το πρώτο της cd single με τίτλο «Κάποια Μέρα», που αποτελείται από τα τραγούδια “Κάποια Μέρα” και “Όσο Κι Αν Πεθαίνω”.

Έκτοτε, η επιτυχία ήταν μονόδρομος για την Έλλη Κοκκίνου, με τα άλμπουμ να κυκλοφορούν το ένα μετά το άλλο.

Οι δίσκοι «Επικίνδυνα Παιχνίδια», «Ανδρική κολώνια», «Στο κόκκινο», «Παραδίνομαι», «Sex», «Ειλικρινά», «Τα γενέθλια μου», «Αυτή είμαι εγώ», «Τα συναισθήματα μου», έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία στην πορεία της αγαπημένης τραγουδίστριας, καθώς μετράνε χιλιάδες πωλήσεις και έχουν γίνει όλοι χρυσοί και πλατινένιοι.

Η Έλλη Κόκκινου έχει συνεργαστεί με πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, όπως: Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή, Γλυκερία, Μιχάλης Ρακιντζής, Πασχάλης Τερζής, Σάκης Ρουβάς, Τόλης Βοσκόπουλος, Θάνος Πετρέλης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Οικονομόπουλος, Γιώργος Τσαλίκης, Βασίλης Καρράς, Γιώργος Μαζωνάκης και Καλομοίρα.

Στις 14 Απριλίου του 2005 βραβεύτηκε ως Καλύτερη Διεθνή Πρωτοεμφανιζόμενη Τραγουδίστρια, στην Τουρκία, για το άλμπουμ της, "Στο Κόκκινο", ενώ τον Σεπτέμβριο του 2012, με 160.000 ψήφους απ’ όλο τον κόσμο, κατέκτησε το βραβείο “Καλύτερο Τραγούδι στα Βαλκάνια για την Ελλάδα το 2011” στα “Balkan Awards 2011”, για το τραγούδι “Ερωτεύτηκα”.

Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει το «Κοσμοθεωρία», το «Τι της έχεις βρει», το «Ερωτεύτηκα», το «Κι’άλλο», το «Μωρό μου sorry» και πολλά άλλα, που όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι τραγούδια που χορεύουμε και παίζονται ακόμα στους ραδιοφωνικούς μας δεκτές.

Παρακάτω ακούμε 5 επιτυχίες της!

1) Κοσμοθεωρία

2) Ήταν ψέμα

3) Τι της έχεις βρει

4) Δεν γίνεται

5) Πάμε γι' άλλα