ΝΕΑ

Η Μαριάντα Πιερίδη έχει γενέθλια!

Γράφει η Ελισσάβετ Παπακωνσταντίνου

Η Μαριάντα Πιερίδη γεννήθηκε, σαν σήμερα 13 Ιουλίου το 1973 στη Κύπρο, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, στο Αίγιο.

Από μικρή ασχολιόταν με τη μουσική και τον αθλητισμό, όμως η αγάπη της μητέρας της για το πιάνο και την κλασσική μουσική, ήταν αυτή που την επηρέασε και την ώθησε και την ίδια στο δρόμο της μουσικής.

Στο Λύκειο, γράφτηκε στο Ωδείο Αττικής, όπου και σπούδασε, κάνοντας μαθήματα φωνητικής με την κα Μαίρη Κωνσταντάρα.

Λίγο πριν αποφοιτήσει από το Λύκειο, βρέθηκε τυχαία σε ένα studio ηχογράφησης. Εκεί συναντήθηκε με τον μουσικοσυνθέτη Χάρη Ανδρεάδη, ο οποίος την άκουσε για πρώτη φορά να τραγουδάει και πρότεινε να διαγωνιστεί με την ελληνική αποστολή στη Eurovision, το 1995 στο Δουβλίνο, συνοδεύοντας στα φωνητικά την Ελίνα Κωνσταντοπούλου, στο τραγούδι «Ποια προσευχή».

Από εκεί και ύστερα, και ιδίως του 2002, που έβγαλε τον πρώτο της δίσκο, ξεκίνησε η μουσική καριέρα για εκείνη.

Κατάφερε να συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του χώρου όπως είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Ανδρέας Στάμος, η Έλλη Κοκκίνου, ο Γιώργος Γιαννιάς, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης, η Δέσποινα Βανδή, ο Πασχάλης και πολλοί άλλοι.

Από τότε έως και το 2013, η Μαριάντα μας χαρίζει άλμπουμ και πολλά τραγούδια, που γίνονται αμέσως επιτυχίες και που τραγουδάμε έως σήμερα!

Το «Βάλε Φαντασία», το «Σ’αγαπώ», το «Γύρω μου», το «Χαιρετίσματα» και το «Τα Απαγορευμένα», είναι κάποια από τα διαχρονικά τραγούδια της αγαπημένης ερμηνεύτριας!

Μετά από πολύ καιρό αποχής από την μουσική, η Μαριάντα Πιερίδη έκανε το “come back” της μέσω του show “Just the 2 Of Us”, όπου και την απολαύσαμε να τραγουδάει πάλι, πράγμα που μας δίνει ελπίδα, ότι ήρθε για να μείνει και να μας ξανα χαρίσει επιτυχίες όπως εκείνη ξέρει να κάνει!

Ακούμε 5 επιτυχίες της:

1) Βάλε Φαντασία

2) Χαιρετίσματα

3) Γύρω Μου

4) Δεν Με Χαλάει

5) Σ' αγαπώ