ΝΕΑ

Η αγαπημένη μας Καίτη έχει γενέθλια!

Χρόνια Πολλά Καίτη Γαρμπή!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Η Καίτη Γραμπή είναι από τις γυναίκες που έχουν κατακτήσει το ελληνικό πεντάγραμμο. Όχι μόνο με την εξαιρετική της φωνή αλλά και με το καλό του χαρακτήρα της. Είναι η γυναίκα που όπως και να το κάνουμε έχει αυτό το «Κάτι». Γυναίκα, σύζυγος αλλά πάνω από όλα η μαμά.

Η Καίτη Γαρμπή μετράει περισσότερα από 30 χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Πολλά από τα τραγούδια της έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες και κατακτούν συνέχεια νέο κοινό. Είναι μια από τις πιο εμπορικές ερμηνεύτριες στην Ελλάδα με πάνω από 2.000.000 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων.

Την καριέρα της, ωστόσο, δεν την ξεκίνησε μόνη, αλλά με την αδελφή της Λιάνα, ως «αδελφές Γαρμπή», το καλοκαίρι του 1977. Η Καίτη ήταν μόλις 16 ετών όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στην μουσική βιομηχανία. Ως «αδελφές Γαρμπή» έγιναν ευρύτερα γνωστές από την συνεργασία τους με τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ένα καλλιτέχνη ορόσημο που έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Το 1980, η Λιάνα αιφνιδίως αποφάσισε να εγκαταλείψει την μουσική και όλο το βάρος της πορείας τους, βρισκόταν πλέον στις πλάτες της Καίτης. Ωστόσο, αυτή η απόφαση θα λέγαμε πως τελικά βοήθησε την Καίτη καθώς η καριέρα που ακολούθησε ίσως να μην την φανταζόταν.

Σήμερα, η Καίτη Γαρμπή έχει γενέθλια και εμείς ακούμε τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια για να της ευχηθούμε τα Χρόνια Πολλά!

1) Το Κάτι

2) Ιεροσυλία

3) Ανεμοδαρμένα Ύψη

4) Ατόφιο Χρυσάφι

5) Θα μελαγχολήσω