ΝΕΑ

Αυτό το ήξερες για τον Γιώργο Σαμπάνη;

Χρόνια Πολλά Γιώργο Σαμπάνη!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Το παιδί του λαού, το ταλέντο και η φωνή είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που μας έκαναν να ξεχωρίσουμε τον Γιώργο Σαμπάνη και να τον αγαπήσουμε από την πρώτη στιγμή.

Ένας καλλιτέχνης που δύσκολα ανοίγεται και μιλάει για την προσωπική του ζωή. Από επιλογή του, έχει φροντίσει να κρατήσει τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωή του για το εαυτό του ή τα…τραγούδια του.

Σήμερα, ο υπέροχος Γιώργος Σαμπάνης έχει γενέθλια και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, 10 Facts που ίσως δεν ξέρατε για τον Γιώργο Σαμπάνη!

  1. Έκανε πρωταθλητισμό στον Στίβο και γι’αυτό η είσοδος του στο τραγούδι του φάνηκε πολύ εύκολη. Έχει κερδίσει γύρω στα 14 χρυσά Πανελλήνια μετάλλια.

giorgos sampanis

  1. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και ενώ πήγαινε ωδείο δεν πίστευε πως θα γινόταν τραγουδιστής. Θεωρεί πως τραγουδιστής δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι.
  1. Έχει γράψει τραγούδια για αρκετούς καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων το «Ώρες Μικρές» του Γιώργου Μαζωνάκη.

4) Το «Μην Ξαναρθείς» του Αντώνη Ρέμου το είχε γράψει για τον Γιώργο Μαζωνάκη.

  1. Όταν έκανε πρωταθλητισμό, υπήρχε ένα τραγούδι που είχε γράψει και για χρόνια κουβάλαγε μαζί του ώστε να κάνει συνέχεια διορθώσεις προς το καλύτερο. Αυτό το τραγούδι είναι το «Το Φιλί της Ζωής» της Έλενας Παπαρίζου.
  1. Την πρώτη του μελωδία την τραγούδησε όταν ήταν ακόμα στην κουνία ενώ σε ηλικία 2 χρονών ήξερε απ’έξω να τραγουδάει το «Ρεμπέτικο» του Σταύρου Ξαρχάκου.
  1. Ο Γιώργος Νταλάρας, με τον οποίο έχει μια εξαιρετική σχέση, είχε δηλώσει πως ο Γιώργος Σαμπάνης γράφει δύσκολα τραγούδια που είναι ένα ρίσκο για τους τραγουδιστές να τα ερμηνεύσουν.
  1. Είναι ένας παραδοσιακός τύπος που πιστεύει πως κάποια στιγμή θα παντρευτεί και θα κάνει οικογένεια. Εύχεται να κάνει ένα παιδί και να έχει μια σύντροφο που να τον στηρίζει και να τον αγαπάει για τον Γιώργο.
  1. Θεωρεί την μητέρα του τον ήρωα του χωρίς να θέλει να μειώσει τον πατέρα του στην διαπαιδαγώγηση του**. Ωστόσο, χαρακτηρίζει την μητέρα του "Βράχο".**

giorgos sampanis

  1. Το μεγαλύτερο απωθημένο του ήταν να συνεργαστεί με το είδαλμα του, Δημήτρη Μητροπάνο. Ένα απωθημένο που δυστυχώς, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει.