ΝΕΑ

Σαν Σήμερα πριν 12 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Δημήτρης Μητροπάνος. Ένα όνομα. Μια ιστορία. Ένας καλλιτέχνης που έχει αφήσει το στίγμα του με τα τραγούδια του και την βαθιά, μαγευτική φωνή του.

Η επιτυχία, ωστόσο, δεν ήρθε εύκολα. Μεγάλωσε στην Αγιά Μονή, Τρικάλων με την μητέρα του, ενώ τον πατέρα του τον γνώρισε πρώτη φορά όταν ήταν 29 ετών, κάτι που δεν περίμενε γιατί σε όλη την παιδική του ηλικία νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον εμφύλιο.

Από μικρός δούλευε για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του, κυρίως ως σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του. Μόλις πήγε, όμως**, γυμνάσιο μετακόμισε στην Αθήνα** και ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδιστής για να τα βγάλει πέρα. Και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Μας έχει κάνει να συγκινηθούμε, να κλάψουμε αλλα πάνω απ’όλα να σηκωθούμε πάνω και να χορέψουμε. Τα τραγούδια του για την Θεσσαλονίκη μας έκαναν όλους να ερωτευτούμε την συμπρωτεύουσα ακόμη και αν δεν έχουμε πάει, ακόμη και αν δεν πάμε ποτέ.

Μια φωνή δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Τα τραγούδια του, τον κρατάνε πάντα ζωντανό στις καρδιές μας.

Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια, ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια.

1) Ρόζα (1996)

2) Σ’αναζητώ στη Σαλονίκη (1992)

3) Τα λαδάδικα (1994)

4) Θες (2005)

5) Σβήσε το Φεγγάρι (2005)