ΝΕΑ

Ο Mark Lanegan "συνέγραψε" το "Something In The Way" των Nirvana αλλά δεν του πιστώθηκε ποτέ;

Ένα νέο βιβλίο αποκάλυψε ότι ο Mark Lanegan «συνέγραψε» το τελευταίο κομμάτι «Nevermind» των Nirvana «Something In The Way». Ένα απόσπασμα από το νέο βιβλίο Lanegan στο οποίο συμμετέχει ο πρώην σύντροφος του συγκροτήματος των Queens Of The Stone Age, Nick Oliveri, ισχυρίζεται ότι ο αείμνηστος frontman των Screaming Trees βοήθησε να γραφτούν στίχοι για το κομμάτι με τον Kurt Cobain, το οποίο δεν έγινε γνωστό.

«Ο Mark είπε ότι έγραψε μερικούς στίχους στο «Something In The Way» με τον Kurt στο «Nevermind»», είπε ο Oliveri στον συγγραφέα Greg Prato μέσω της Consequence. «Αλλά ο Kurt είχε παίξει σε μερικά από τα σόλο κομμάτια του Mark, το «The Winding Sheet». «Έτσι, αντί να πληρωθούν, έκαναν απλώς αυτό το πράγμα όπου: «Γεια σου φίλε, πρόσθεσα έναν στίχο στο τραγούδι σου και εσύ ένα στίχο στο τραγούδι μου». Ας το πούμε απλά. Ό,τι κι αν συμβεί, συμβαίνει.» Ο Mark δεν ήξερε, αν θα είχε δημοσιεύσεις στο «Something In The Way» στο Nevermind, θα είχε πολλά χρήματα. Τον θυμάμαι να κλωτσάει λίγο στον πισινό γι' αυτό – «Αν είχα δημοσιεύσει αυτό το «Something In The Way…»».

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο σύντροφος του συγκροτήματος του Lanegan's Screaming Trees, Gary Lee Conner, θυμήθηκε πώς η Courtney Love κάποτε πρόσφερε στο συγκρότημα το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Nirvana «You Know You're Right» μετά τον θάνατο του Cobain.

«Όταν εργαζόμασταν στη σύνθεση τραγουδιών για το [άλμπουμ του 1996] «Dust», εκείνη την περίοδο, ο Mark ήταν σαν, «Η Courtney θέλει να κάνουμε ένα τραγούδι», είπε ο Conner. «Και ήταν αυτό το τραγούδι – «You Know You’re Right» [ένα τραγούδι των Nirvana που δεν είχε κυκλοφορήσει τότε]. Έτσι, πήρα μια κασέτα και τη μάθαμε. Δεν το ηχογραφήσαμε ποτέ. Αλλά το μάθαμε χωρίς τον Mark, και ο Mark κατέβηκε να το τραγουδήσει… και δεν μπορούσε. Άλλαξε γνώμη. Και αυτό ήταν το τέλος του». Ο Κόνερ πρόσθεσε: «Αλλά ποιος ξέρει; Θα μπορούσαμε να είχαμε μια μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι του Kurt. [Γέλια] Φαντάζομαι ότι θα ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση – το ’95 ή το ’96 να κυκλοφορήσω μια διασκευή ενός άγνωστου τραγουδιού των Nirvana. Δεν γνωρίζω. Αυτή ήταν η ιδέα. Αλλά δεν ξέρω αν ήταν η ιδέα να κεφαλαιοποιήσουμε τον Kurt… αν και θα μπορούσαμε να είχαμε χρησιμοποιήσει τα χρήματα».