ΝΕΑ

Ο Nick Cave μοιράζει συμβουλές σε έναν έφηβο για το πώς να «ζήσει τη ζωή στο έπακρο»

Ο Nick Cave απάντησε σε έναν έφηβο θαυμαστή που ζήτησε συμβουλές από αυτόν για το πώς να «ζήσει τη ζωή στο έπακρο» όταν υπάρχει «τόσο πολύ μίσος και αποσύνδεση» στον κόσμο.

Ο τραγουδιστή των Bad Seeds επικοινώνησε με τον 13χρονο Ruben από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο οποίος του ζήτησε καθοδήγηση. Ο Αυστραλός τραγουδοποιός απάντησε στο ιστολόγιό του Red Hand Files, διαβεβαιώνοντας τον Ruben ότι δεν έχει «τίποτα να ανησυχεί» επειδή φαίνεται να είναι ένα δημιουργικό άτομο που ασχολείται πρόωρα με τον κόσμο.

Ο Ρούμπεν ρώτησε: «Είμαι 13. Σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος και αποσύνδεση. Πώς μπορώ να ζήσω τη ζωή στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να μην σπαταλήσω τις δυνατότητές μου; Ειδικά ως δημιουργικός. Επίσης, ποιος είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εμπλουτίσω τον εαυτό μου πνευματικά; Γενικά και στη δημιουργική μου δουλειά;».

Ο Κέιβ απάντησε: «Αγαπητέ Ρούμπεν. Όταν διάβασα αυτήν την ερώτηση, η αρχική μου σκέψη ήταν ότι το παιδί που το έγραψε αυτό δεν έχει τίποτα να ανησυχεί, θα είναι εντάξει. Ρούμπεν, είσαι πολύ έξυπνος, ασχολείσαι με τον κόσμο και δεν είμαι σίγουρος ποια είναι τα δημιουργικά σου ενδιαφέροντα, αλλά σίγουρα μπορείς ήδη να γράψεις. Όχι μόνο αυτό, αναζητάτε και απαντήσεις. Στα δεκατρία, όλα αυτά είναι υπέροχα! Ευτυχώς για σένα, Ρούμπεν, έχω μερικά! Ορίστε λοιπόν!

 Nick Cave

"Ανάγνωση. Διαβάστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Διαβάστε τα μεγάλα πράγματα, τα προκλητικά πράγματα, τα αντικρουόμενα πράγματα και διαβάστε επίσης τα διασκεδαστικά. Επισκεφθείτε γκαλερί και δείτε πίνακες ζωγραφικής, παρακολουθήστε ταινίες, ακούστε μουσική, πηγαίνετε σε συναυλίες – γίνετε ένα μικρό βαμπίρ που τρέχει γύρω από το μέρος ρουφώντας όλη την τέχνη και τις ιδέες που μπορείτε. Γεμίστε τον εαυτό σας με τα όμορφα πράγματα του κόσμου. Καλα να περνας. Εκπλαγείτε. Εκπλαγείτε. Να νιώθετε δέος σε τακτική βάση, έτσι ώστε το δέος να είναι σύνηθες και να γίνεται κατάσταση ύπαρξης.

Ο τραγουδιστής συνέχισε: «Κατανοήστε πλήρως την τεράστια αξία σας στο σχέδιο των πραγμάτων γιατί ο πλανήτης χρειάζεται ανθρώπους σαν εσάς, έξυπνους νέους δημιουργικούς γεμάτους δέος, που μπορούν να υπηρετήσουν τον κόσμο με θετική, άτακτη ενέργεια, νέους που αναζητούν πνευματικό εμπλουτισμό και που βλέπουν το μίσος και την αποσύνδεση ως τις διαβρωτικές δυνάμεις που είναι. Αυτοί είναι προφανείς δείκτες ενός ανθρώπου με τεράστιες δυνατότητες.

«Απορρόφησε μέσα σου όλο τον πλούτο και την καλοσύνη και τη διασκέδαση και τη μεγαλοφυΐα του κόσμου, έτσι ώστε όταν κάποιος σου πει ότι δεν αξίζει να παλέψεις γι' αυτό, θα τον υπερασπιστείς, θα τον προστατέψεις, θα τρέξεις για να τον υπερασπιστείς, γιατί είναι ο κόσμος σου. μιλώντας γι' αυτό, τότε παρακολουθήστε αυτόν τον κόσμο να συνεχίζει να ξεχύνεται μέσα σας σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Ένας μικρός έξυπνος βρικόλακας γεμάτος λυσσασμένη αγάπη, έκπληκτος από τον κόσμο – αυτός θα είσαι, νεαρέ μου φίλε, η γη θα τρέμει στα πόδια σου. Αγάπη, Νικ."