ΝΕΑ

Skateboard των Iron Maiden ζωγραφισμένα στο χέρι από τον Kurt Cobain πωλούνται από τον Tony Hawk

Ο Tony Hawk λάνσαρε αντίγραφα ενός skateboard των Iron Maiden που ζωγράφισε στο χέρι ο Kurt Cobain για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο θρύλος του skateboading αγόρασε την αρχική έκδοση του skateboard, η οποία περιλαμβάνει το έργο τέχνης για το άλμπουμ των Maiden «The Killers», σε μια δημοπρασία πέρυσι. Ζωγραφίστηκε στο χέρι από τον Cobain το 1985 και μετά τη δημοπρασία, ο Hawk άρχισε να αναζητά την αυθεντικότητά του.

Στις 20 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε μια σειρά από αντίγραφα της τράπουλας για τα 56α γενέθλια του Κομπέιν, καθώς και εκτυπώσεις και αυτοκόλλητα του σχεδίου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και στην κατασκευή πάρκων για skate. Γράφοντας στο Instagram, ο Hawk είπε: «Για να κατανοήσω καλύτερα την προέλευση αυτού του skateboard «μονόκερου» που απέκτησα πέρυσι, πήγα στο Σιάτλ για να πάρω την ιστορία απευθείας από τον Cameron Ross (τον αρχικό ιδιοκτήτη).

«Με έμπνευση από το @thespacewitch [Frances Bean Cobain] και τη βοήθεια του @dupedupe, προσφέρουμε μια φωτορεαλιστική εκδοχή αυτού του καταστρώματος με τη μορφή πραγματικών skateboards, prints και αυτοκόλλητων. Το διατηρήσαμε αληθινό με το αρχικό σχήμα Phillips και τις τρύπες φορτηγών OG και προσθέσαμε υπογραφές KC & JP στο κορυφαίο γραφικό.

«Όλα τα έσοδα από αυτές τις πωλήσεις θα κατανεμηθούν εξίσου μεταξύ του Jed Foundation και του The Skatepark Project, προκειμένου να παρασχεθούν πόροι για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και να δημιουργηθούν περισσότερα δημόσια skateparks σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές. Οι επιρροές του Kurt και του Jeff εξακολουθούν να έχουν μεγάλη απήχηση στους κόσμους μας, οπότε ελπίζουμε να τιμήσουμε την κληρονομιά τους με αυτά τα μοναδικά αντικείμενα.»