ΝΕΑ

Νέο ντοκιμαντέρ του John Lennon και της Yoko Ono είναι στα σκαριά

Ένα νέο ντοκιμαντέρ που πρόκειται να επανεξετάσει μία εβδομάδα του 1972, όταν ο John Lennon και η Yoko Ono συμπαρουσίασαν το The Mike Douglas Show. Με τίτλο Daytime Revolution, το ντοκιμαντέρ εγκρίθηκε από τον γιο της Ono και του Lennon, Sean, και θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από καθένα από τα πέντε επεισόδια που συνδιοργανώθηκε από το διάσημο ζευγάρι το 1972. Το Daytime Revolution σκηνοθετήθηκε από τον Erik Nelson και θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με επιζώντες που ήταν καλεσμένοι στο σόου του Lennon και της Ono στο The Mike Douglas Show, καθώς και ιστορίες από τα παρασκήνια από τη θητείας του ζευγαριού.

Σύμφωνα με το Variety, η παραγωγή ολοκληρώθηκε με την Daytime Revolution και τους παραγωγούς της να αναζητούν επί του παρόντος διανομέα. Κατά τη διάρκεια της σειράς πέντε επεισοδίων τους στο The Mike Douglas Show, ο Lennon και η Ono συζήτησαν τότε αμφιλεγόμενα θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η αστυνομική βία και πήραν συνεντεύξεις από ακτιβιστές όπως ο πρόεδρος του Black Panther Bobby Seale και ο λέκτορας και δικηγόρος Ralph Nader.

Μιλώντας για την Daytime Revolution, ο Nelson είπε: «Έχει γίνει κλισέ ότι το Woodstock ήταν η καθοριστική στιγμή της αντικουλτούρας, [αλλά] όταν παρακολούθησα αυτές τις εκπομπές στο σύνολό τους, συνειδητοποίησα ότι, στην πραγματικότητα, αυτή την εβδομάδα το 1972, όταν ο Lennon και Ο Όνο κατέλαβε ουσιαστικά τα ερτζιανά και παρουσίασε τα καλύτερα μυαλά και όνειρα της γενιάς τους στο ευρύτερο δυνατό μαζικό κοινό… ήταν όσο θα έφτανε ποτέ η αντικουλτούρα».