ΝΕΑ

O μουσικός κατάλογος του Michael Jackson προς πώληση;

Σύμφωνα με νέες αναφορές, ο μουσικός κατάλογος του του αείμνηστου pop-icon Michael Jackson πλησιάζει σε συμφωνία για την πώληση του. Όπως αναφέρει το Variety, η μελλοντική συμφωνία θα έδινε τον αγοραστή να αποκτήσει το 50 τοις εκατό του ενδιαφέροντος της περιουσίας για τον εκδοτικό κατάλογο του Τζάκσον, τις ροές εσόδων που προκύπτουν από την ηχογραφημένη μουσική του, την επερχόμενη βιογραφική ταινία του Michael, την παραγωγή του Broadway MJ: The Musical και ενδεχομένως ακόμη περισσότερα.

Τα μέρη που ενδιαφέρθηκαν για την πώληση παρέμειναν ανώνυμα, αν και μια οικονομική πηγή φέρεται να είπε στο Variety ότι η Primary Wave Music - η οποία απέκτησε πρόσφατα μια εξαντλητική λίστα δικαιωμάτων για το υλικό και τα έσοδα των The Doors - έχει ήδη μερίδιο στα δικαιώματα στον κατάλογο του Jackson.

Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτή η νέα συμφωνία, τρεις ανεξάρτητες πηγές φέρεται να είπαν στο Variety ότι θα έχει τιμή προηγούμενου ύψους 800-900 εκατομμυρίων δολαρίων (£664-747 εκατομμύρια), καθιστώντας την τ πιο ακριβή απόκτηση δικαιωμάτων στη σύγχρονη μουσική ιστορία.

Η Sony κατείχε τα δικαιώματα του καταλόγου του Τζάκσον για μεγάλο μέρος της ζωής του και μετά θάνατον, με τον επί χρόνια δικηγόρο του Μπράνκα και τον συνεκτελεστή Τζον ΜακΚλέιν να διαχειρίζονται τα συμφέροντα της περιουσίας του.