ΝΕΑ

Σάλος με την «σατανική» εμφάνιση του Sam Smith στα Grammys

Νέο σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ο Σαμ Σμιθ μετά την εμφάνιση του στη σκηνή των Grammys το βράδυ της Κυριακής όπου, παρέα με την Κιμ Πέτρα, τραγούδησαν το νέο τους single με τίτλο «Unholy». Κατά τη διάρκεια της τελετής την Κυριακή (5 Φεβρουαρίου), ο Sam Smith και η Kim Petras πρόσφεραν μια συναρπαστική ερμηνεία του σινγκλ τους "Unholy", στο οποίο ο Petras έπαιξε μαζί με τους drag stars Violet Chachki και Gottmik που ήταν ντυμένοι με κοστούμια διαβόλου, ενώ ο Smith φορούσε ένα κόκκινο καπέλο με κέρατα διαβόλου που προεξέχουν για το τελικό ρεφρέν.

Αντί να γιορτάσουν το γεγονός ότι το ζευγάρι έγραψε ιστορία για την LGBTQ κοινότητα εκείνη τη νύχτα, οι συντηρητικοί θεατές επέκριναν τις παραστάσεις για την προώθηση της λατρείας του Σατανά. «Ξέρω ότι εμείς στα δεξιά πιθανότατα χρησιμοποιούμε τη λέξη σατανικός πολύ συχνά, αλλά αυτή η παράσταση του Sam Smith είναι κυριολεκτικά ένας φόρος τιμής στον Σατανά», έγραψε ένας θεατής. Ένας άλλος πρόσθεσε κάποια δόλωμα συνωμοσίας στο μείγμα, λέγοντας ότι η Madonna (η οποία παρουσίασε την παράσταση) έμοιαζε με άγαλμα που είχε στηθεί στη Νέα Υόρκη που οι συντηρητικοί έχουν αποκαλέσει επίσης «σατανικό».

Ούτε ο Σμιθ ούτε ο Πέτρας έχουν απαντήσει δημόσια στις αντιδράσεις ακόμη. Το Billboard απευθύνθηκε στους αντιπροσώπους τους για σχόλια.

Το ζευγάρι πήρε το βραβείο Grammy για την καλύτερη ερμηνεία ποπ ντουέτο/ομάδα και ο Σμιθ έδωσε στην Πέτρα τη σκηνή για να γιορτάσει ότι ήταν η πρώτη τρανς γυναίκα που κέρδισε στην κατηγορία. «Θέλω απλώς να ευχαριστήσω όλους τους απίστευτους τρανσέξουαλ θρύλους πριν από εμένα που μου άνοιξαν αυτές τις πόρτες για να είμαι εδώ απόψε», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την αείμνηστη SOPHIE για τη συνεχή υποστήριξή της. «Όλοι όσοι πίστεψαν σε εμένα μέχρι εδώ, σας αγαπώ τόσο πολύ».