ΝΕΑ

Ο Drake δήλωσε ότι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να λαμβάνουν "μπόνους σαν αθλητές"

Χθες 2 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε ότι ο Drake είχε ξεπεράσει τα 75 δισεκατομμύρια streams στην πλατφόρμα του Spotify, καθιστώντας τον πρώτο καλλιτέχνη στην ιστορία της που έχει πέτυχε κάτι τέτοιο. Μετά την ανακοίνωση, ο Drake μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με την πλατφόρμα.

«Θα πρέπει να παίρνουμε μπόνους όπως οι αθλητές για να παρακινήσουμε τους μελλοντικούς καλλιτέχνες να είναι συνεπείς και ανταγωνιστικοί», έγραψε ο Drake στη λεζάντα που το συνοδεύει. «Μπορείτε ελεύθερα να μου στείλετε μια επιταγή μεγέθους Lebron. Έχω αρκετά πιάτα για δείπνο.» Αν και φαινομενικά απίστευτα, τα σχόλια του Drake για τα δικαιώματα του Spotify έχουν επαναληφθεί και από άλλους μουσικούς στο παρελθόν.

Το 2020, οι Neko Case, Nadine Shah, Jack Garratt και Zola Jesus ήταν μεταξύ των μουσικών που επέκριναν τον CEO του Spotify, Daniel Ek, αφού είπε ότι «δεν ήταν αρκετό» για τους καλλιτέχνες να «ηχογραφούν μουσική μία φορά κάθε τρία έως τέσσερα χρόνια». Σε απάντηση, ο Κέις έγραψε: «Τόσο γαμημένο βασικό. ΑΥΤΟΣ κρατάει τα δικαιώματα μας». Το επόμενο έτος, το Spotify κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε μόλις 0,002 £ για κάθε ροή στην υπηρεσία του.

Το 2018, ο Drake έσπασε πολλά ρεκόρ Spotify με το άλμπουμ του «Scorpion», συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ροών ενός άλμπουμ σε μια μέρα (132 εκατομμύρια). Τον επόμενο μήνα, έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης σε πολλές πλατφόρμες που έφτασε τα 50 δισεκατομμύρια streams. Το 2021, ο ράπερ ξεπέρασε το μονοήμερο ορόσημο του Spotify με το «Certified Lover Boy», το οποίο συγκέντρωσε 153 εκατομμύρια ροές μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία του.