ΝΕΑ

Rick Astley: Εσύ ήξερες την ιστορία πίσω από το "Never Gonna Give You Up";

Χρόνια Πολλά Rick Astley!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Rick Astley είναι ένας από τους πιο αγαπητούς των 80's ενώ σήμερα που κλείνει τα 57 εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας την ιστορία πίσω από το "Never Gonna Give You Up".

Το "Never Gonna Give You Up" είναι ίσως το πιο γνωστό τραγούδι του Rick Astley ενώ ακόμη και σήμερα, 36 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ακούγεται παντού και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει έστω και ένα στίχο.

Το τραγούδι έγραψαν και έκαναν την παραγωγή οι Stock Aitken Waterman ενώ η ηχογράφηση έγινε τον Οκτώβριο του 1986.

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Rick Astley εξομολογήθηκε στον Pete Waterman τον έρωτα του και την αφοσίωση του στην κοπέλα του. Τότε ο Waterman πρότεινε τον τίτλο και το θέμα στους δημιουργούς και εκείνοι ξεκίνησαν να γράφουν το τραγούδι που θα άλλαζε για πάντα την ζωή του Astley.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου του 1987 και από την ίδια στιγμή, η επιτυχία ήταν σίγουρη. Το "Never Gonna Give You Up" έχει αποτελέσει έναν ύμνο που από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε βρέθηκε στο Νο.1 σε 25 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει καταφέρει να γίνει πλατινένιο σε πωλήσεις σε 3 χώρες. Την Δανία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2019, ο Astley ηχογράφησε και κυκλοφόρησε μια έκδοση "Pianoforte" του τραγουδιού για το άλμπουμ του The Best of Me, το οποίο περιλαμβάνει μια νέα διασκευή για πιάνο.

Το 2020, στην λίστα που κυκλοφόρησε η The Guardian με τα 100 καλύτερα τραγούδια που έφτασαν το Νο.1 στην Αγγλία, το τραγούδι βρέθηκε στην θέση 44.