ΝΕΑ

Οι θαυμαστές μπορούν πλέον να δημιουργήσουν τα δικά τους Drake τραγούδια!

Οι θαυμαστές δημιουργούν τα δικά τους τραγούδια Drake χρησιμοποιώντας μια το AI. Ο ιστότοπος, Drayk.it, ζητά από τους χρήστες να εισάγουν οποιεσδήποτε λέξεις για το "Drake για να γράψει ένα τραγούδι AI".

Χρειάζεται περίπου ένα λεπτό για να δημιουργήσει η γεννήτρια ένα τραγούδι με βάση την προτροπή ή οι χρήστες μπορούν να ρίξουν το εικονίδιο ζαριών, το οποίο μπορεί να επιλέξει από τυχαία θέματα όπως "ένας ντροπαλός ελέφαντας που ονειρεύεται να μάθει να κάνει skateboard" έως "ένα γιγάντιο χταπόδι που είναι κύριος της κιθάρας, που ζει σε ένα τροπικό νησί με μια μπάντα εξωτικών πουλιών».

«Το τραγούδι του AI Drake για μια χελώνα σε ένα πειρατικό πλοίο, που κάνει επιδρομές σε άλλα πλοία για έναν ιδιαίτερο θησαυρό. Αυτό είναι καλύτερο από το σχέδιο του Θεού», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Ένας άλλος μοιράστηκε: «Έχασα το πορτοφόλι μου/το έκλεψαν τις προάλλες και αποφάσισα να βάλω τον AI Drake να γράψει ένα τραγούδι γι' αυτό».

Το Drayk.it δημιουργήθηκε από το στούντιο εικονικής μουσικής Mayk.it, με τους ιδρυτές Stefán Heinrich Henriquez και Akiva Bamberger να λένε στο Forbes το 2022 ότι «η αρχή είναι ότι όλοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τραγούδια και να εργάζονται ως καλλιτέχνες» (μέσω Complex) .

«Απελευθερώνουμε τη μουσική δημιουργικότητα για όλους. Όταν κοιτάξαμε άλλες εφαρμογές δημιουργίας μουσικής, διαπιστώσαμε ότι ήταν πολύ περίπλοκες για εμάς. Σχεδόν όλοι αναπτύχθηκαν από επαγγελματίες μουσικούς που δεν έδειχναν ιδιαίτερη ενσυναίσθηση για τους αρχάριους».