ΝΕΑ

Ο Elton John πραγματοποιεί την περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών

Ο Έλτον Τζον έγραψε ιστορία στο Billboard Boxscore καθώς η περιοδεία του Farewell Yellow Brick Road είναι η περιοδεία συναυλιών με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Όπως ανέφερε ο Eric Frankenberg τη Δευτέρα: «Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στο Billboard Boxscore, η περιοδεία Farewell Yellow Brick Road Tour έχει συγκεντρώσει 817,9 εκατομμύρια δολάρια σε 278 παραστάσεις μέχρι στιγμής — περισσότερα από οποιαδήποτε περιοδεία στην ιστορία του Boxscore. Παρακάμπτοντας την περιοδεία The Divide του Ed Sheeran (776,4 εκατομμύρια δολάρια), είναι η πρώτη περιοδεία στα αρχεία του Billboard που ξεπέρασε το σημείο αναφοράς των 800 εκατομμυρίων δολαρίων».

Ο Frankenberg προσθέτει ότι ο Έλτον κατέχει άλλο ένα ρεκόρ Billboard Boxscore. «Χρησιμοποιώντας τις αναφορές για την περιοδεία John's Ice on Fire (1986) και συμπεριλαμβανομένου του μερίδιού του στις συν-επικεφαλίδες με τον Eric Clapton, τον James Taylor, την Tina Turner και πολλές φορές τον Billy Joel, ο John έχει εισπράξει 1,863 δισεκατομμύρια δολάρια και πούλησε 19,9 εκατομμύρια εισιτήρια σε πάνω από 1.573 αναφερόμενες παραστάσεις. Αυτό είναι το υψηλότερο εισόδημα και συμμετοχή στην καριέρα ενός σόλο καλλιτέχνη στην ιστορία του Boxscore, αφού πέρασε τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τη Μαντόνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας».