ΝΕΑ

Ανακαλύφθηκε μουσική από τον Τζεφ Μπεκ και τον Πωλ ΜακΚάρτνεϊ

Ένα χαμένο τραγούδι που γράφτηκε από τους Jeff Beck και Paul McCartney ανακαλύφθηκε. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε το 1994 και περιλαμβάνει ένα προφορικό μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος που ηχογραφήθηκε από τον Beck, το οποίο ανοίγει με τον ίδιο να ρωτά: "Γιατί κόβουν το τροπικό δάσος;" Το μήνυμα χρησιμοποιήθηκε αργότερα σε μια αμερικανική ραδιοφωνική σειρά 13 μερών που παρουσιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Paul που ονομάζεται «Oobu Joobu». Το σόου περιλάμβανε πρόβες, επιδείξεις, ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, συνομιλίες και καμέο πολλών φίλων του ΜακΚάρτνεϊ και τόνισε εκστρατείες ή θέματα που θεωρούσε ότι ήταν σημαντικά, όπως η χορτοφαγία.

Jeff Beck

Ο McCartney συνέχισε να ιδρύει το Meat-Free Mondays με τις κόρες του Mary και Stella το 2009, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να σκεφτούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του φαγητού τους. Ο Μπεκ πέθανε στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 78 ετών αφού προσβλήθηκε ξαφνικά από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. κάτι που οδήγησε τον ΜακΚάρτνεϊ να αρχίσει να σκέφτεται τον χρόνο που μοιράζονταν στο στούντιο πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια. Αυτό οδήγησε την ομάδα του Paul να ανακαλύψει ξανά το κομμάτι που δεν είχε ξανακούσει.

«Με το θλιβερό θάνατο του Jeff Beck – ενός καλού μου φίλου και ενός σπουδαίου, σπουδαίου κιθαρίστα – μου θύμισε την εποχή που συνεργαζόμασταν πριν από πολλά χρόνια σε μια εκστρατεία για τη χορτοφαγία», δήλωσε ο McCartney μέσω ενός δελτίου τύπου. «Είναι υπέροχο να παίζεις κιθάρα, γιατί είναι ο Τζεφ!».