ΝΕΑ

Η Γκαλερί του Λονδίνου παρουσιάζει νέες φωτογραφίες του Paul McCartney από την εποχή Beatles

Ένας θησαυρός από φωτογραφίες από την εποχή Peak Beatles που δεν είχαν προηγουμένως παρουσιαστεί από τον Paul McCartney θα εκτεθούν φέτος στο Λονδίνο.

Η National Portrait Gallery ανακοίνωσε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ότι η έκθεση, με τίτλο «Eyes of the Storm», θα βοηθήσει την επαναλειτουργία της γκαλερί τον Ιούνιο μετά από ανακαίνιση τριών ετών. Ο διευθυντής της γκαλερί Nicholas Cullinan είπε ότι ο McCartney πλησίασε τη γκαλερί το 2020 λέγοντας ότι είχε ανακαλύψει ξανά μια παρτίδα φωτογραφιών από τα τέλη του 1963 και τις αρχές του 1964 που νόμιζε ότι είχαν χαθεί.

Paul McCartney

Ο Cullinan είπε ότι ήταν ένα «εξαιρετικό» σύνολο εικόνων «μιας τόσο διάσημης και σημαντικής πολιτιστικής στιγμής… που τραβήχτηκε από κάποιον που ήταν πραγματικά, όπως αναφέρει ο τίτλος της έκθεσης, στο μάτι της καταιγίδας»

Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of The Storm» ανοίγει στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου. Η γκαλερί πρόκειται να ανοίξει ξανά στις 22 Ιουνίου. Άλλες εκθέσεις που προγραμματίζονται για φέτος περιλαμβάνουν μια αναδρομική έκθεση του Άγγλου φωτογράφου του 20ου αιώνα Yevonde, έκθεση σχεδίων του Ντέιβιντ Χόκνεϊ και έκθεση πορτρέτων μαύρων καλλιτεχνών από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.