ΝΕΑ

Ο Snoop Dogg και η Sade θα ενταχθούν στο Songwriters Hall of Fame

Ο Snoop Dogg, η Sade, ο Jeff Lynne της Electric Light Orchestra και πολλοί άλλοι θα ενταχθούν στο φετινό Songwriters Hall of Fame. Οι Gloria Estefan, Teddy Riley, Glen Ballard και Liz Rose αναγνωρίζονται επίσης για την τιμή και θα σηματοδοτήσουν την περίσταση σε μια τελετή στη Νέα Υόρκη στις 15 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνει το Billboard, είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που ένας καλλιτέχνης της hip-hop τιμάται από τότε που ο Jay-Z έγινε ο πρώτος το 2017. Ο Jermaine Dupri, η Missy Elliott και οι Chad Hugo και Pharrell Williams των Neptunes προηγήθηκαν του Snoop Dogg.

Snoop Dogg

Ο πρόεδρος του Songwriters Hall of Fame Nile Rodgers είπε σε μια δήλωση: «Η μουσική βιομηχανία δεν υπάρχει χωρίς τραγουδοποιούς να παραδίδουν πρώτα σπουδαία τραγούδια. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει ηχογραφημένη μουσική, καμία επιχείρηση συναυλιών, κανένα εμπορικό. «Η πλάκα του 2023 αντιπροσωπεύει όχι μόνο εμβληματικά τραγούδια, αλλά και την ποικιλομορφία και την ενότητα μεταξύ των ειδών, της εθνότητας και του φύλου, τραγουδοποιούς που έχουν εμπλουτίσει τη ζωή μας και, στην εποχή τους, μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά τη μουσική και τις ζωές δισεκατομμυρίων ακροατών σε όλο τον κόσμο