ΝΕΑ

Ricky Martin:Πιο γοητευτικός από ποτέ στα 51 του!

Από τη Μαρία Θεοδωροπούλου

Σήμερα ο Ricky Martin έχει γενέθλια!

ricky martin

Ο Πορτορικανός Ricky Martin, ο αποκαλούμενος «Βασιλιάς της Λάτιν Ποπ», «Βασιλιάς της Λατινικής Μουσικής» και «Θεός της Λατινικής Ποπ», θεωρείται ένας από τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Γεννημένος στο Σαν Χουάν, το 1971 ο Ricky Martin άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις σε ηλικία εννέα ετών και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στα δώδεκα, ως μέλος του Πορτορικανού συγκροτήματος αγοριών ”Menudo”.

ricky martin

Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε το 1991 κερδίζοντας αναγνώριση στη Λατινική Αμερική με την κυκλοφορία των δύο πρώτων στούντιο άλμπουμ του, Ricky Martin (1991) και Me Amaras (1993).

Το πρώτο του αγγλικό άλμπουμ, “Ricky Martin” (1999) έγινε νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard 200.

Το βασικό σινγκλ "Livin' la Vida Loca" θεωρείται η μεγαλύτερη επιτυχία του Martin, κατακτώντας την κορυφή τόσο στο Billboard Hot 100 όσο και στο UK Singles Chart.

Ricky Martin - Livin' La Vida Loca

Η επιτυχία του τραγουδιστή στα τέλη της δεκαετίας του 1990 θεωρείται γενικά ως η αρχή της «Λατινικής έκρηξης».

Έχει πάρει τα εύσημα για την ώθηση της λατινικής ποπ μουσικής στην επικρατέστερη αναγνώριση, ανοίγοντας το δρόμο σε έναν μεγάλο αριθμό Λατίνων καλλιτεχνών να επιτύχουν παγκόσμια επιτυχία.

Έκτοτε, ο Ricky Martin καθιερώθηκε ως pop star και απόλυτο sex symbol.

ricky martin

Είναι ένας από τους καλλιτέχνες λατινικής μουσικής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Τον Μάρτιο του 2010, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης εμφανίστηκε δημόσια ως ομοφυλόφιλος μέσω ενός μηνύματος στο διαδίκτυο , δηλώνοντας:

«Είμαι περήφανος που λέω ότι είμαι ένας τυχερός ομοφυλόφιλος. Είμαι πολύ ευλογημένος που είμαι αυτός που είμαι».

Χρόνια αργότερα, αποκάλυψε ότι, παρόλο που η μουσική του «ακούστηκε σε όλο τον κόσμο» και «θα μπορούσα να κάνω high five με τον ίδιο τον Θεό» το 1999, «δεν ζούσα στο έπακρο, ήμουν λυπημένος και καταθλιπτικός».

Σήμερα ο τραγουδιστής είναι ένας ευτυχισμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών και παντρεμένος με τον εκλεκτό της καρδιάς του Jwan Josef.

ricky martin

Ricky Martin - María

Ricky Martin - The Cup of Life

Ricky Martin - La Mordidita

Ricky Martin - Shake Your Bon-Bon