ΝΕΑ

Paul McCartney: Η συνέντευξη του πρώην μέλους των Beatles

Ο Paul McCartney μίλησε ανοιχτά για το πόσο του στοίχισε ο θάνατος του φίλου του John Lennon αλλά επίσης συζητά για το πώς το μπόρεσε εν μέρει να επεξεργαστεί τον θάνατο του Lennon γράφοντας το «Here Today»

«Ήταν δύσκολο για όλους , γιατί ήταν ένας τόσο αγαπημένος χαρακτήρας και ένας τόσο τρελός τύπος. Ήταν τόσο ξεχωριστός», είπε ο McCartney κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο The Beatles Channel του SiriusXM σχετικά με τη δημιουργία του σόλο άλμπουμ του 1982 «Tug Of War».

«Με είχε χτυπήσει, τόσο πολύ που δεν μπορούσα πραγματικά να μιλήσω γι' αυτό», είπε ο ΜακΚάρτνεϊ, εξηγώντας ότι ένιωθε ανίκανος να συμμετάσχει στις μαζικές εκρήξεις αφιερωμάτων και τη συλλογική θλίψη που έλαβε χώρα μετά τον θάνατο του Λένον.

beatles

«Θυμάμαι ότι γύρισα σπίτι από το στούντιο την ημέρα που μάθαμε την είδηση που πέθανε, και άνοιξα την τηλεόραση και έβλεπα τους ανθρώπους να λένε, «Λοιπόν, ο Τζον Λένον ήταν αυτό» και «Αυτό που ήταν ήταν αυτό, και, «Θυμάμαι τον συνάντησα τότε.» Ήταν σαν, «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορώ απλώς να βγω στην τηλεόραση και να πω τι σήμαινε ο Τζον για μένα.» Ήταν πολύ βαθύ. Ήταν πάρα πολύ. Δεν μπορούσα να το εκφράσω με λόγια».

Στη συνέχεια, ο McCartney συνέχισε περιγράφοντας πώς, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπόρεσε εν μέρει να επεξεργαστεί τον θάνατο του Lennon γράφοντας το «Here Today», το οποίο κλείνει την πρώτη πλευρά του «‘Tug Of War».

«Αν έλεγα ότι σε ήξερα πραγματικά καλά, ποια θα ήταν η απάντησή σου, αν ήσουν εδώ σήμερα;» ρωτάει ο ΜακΚάρτνεϊ στον αρχικό του στίχο. «Λοιπόν, γνωρίζοντάς σε, πιθανότατα θα γελούσες και θα έλεγες / ότι ήμασταν κόσμοι χώρια, αν ήσουν εδώ σήμερα / Μα όσο για μένα θυμάμαι ακόμα πώς ήταν πριν / και δεν συγκρατώ πια τα δάκρυα».