ΝΕΑ

Τι να φτιάξουμε αυτά τα Χριστούγεννα; 5 απολαυστικές προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας

Από τη Μαρία Θεοδωροπούλου

Αυτές τις γιορτές επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να απομακρύνετε το άγχος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με 5 δικές μας νόστιμες προτάσεις.

Με αυτήν την ακαταμάχητη λίστα καλύψαμε το χριστουγεννιάτικο δείπνο. Καλή επιτυχία!

1.Μαριναρισμένο ψητό αρνί

Το ψήσιμο ενός αρνιού είναι εξίσου εύκολο, αν όχι πιο εύκολο, από το ψήσιμο ενός κοτόπουλου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε το ψητό σας με ένα μείγμα από φρέσκα μυρωδικά, σκόρδο και ελαιόλαδο και να το ρίξετε στο φούρνο για περίπου μία ώρα. Εάν ψήσετε το κρέας σας παρέα με λαχταριστές πατάτες το τέλειο πλήρες χριστουγεννιάτικο γεύμα θα είναι έτοιμο!

μσδκνψδνψξκ

Υλικά

Ωμοπλάτη αρνιού χωρίς κόκαλα, δεμένο με σπάγκο κρεοπωλείου

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κιλά baby πατάτες, κομμένες στο μισό αν είναι μεγάλες

2.Ρολό γαλοπούλας με σκόρδο και βότανα

Μερικές φορές, το ψήσιμο μιας ολόκληρης γαλοπούλας είναι απλώς υπερβολικό εγχείρημα. Ένα ρολό ομως; Είναι πολύ πιο εύκολο και super γευστικό. Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ πατάτας και λίγη σάλτσα τάρτας cranberry.

εκξδβνξκ

Υλικά

2 στήθη γαλοπούλας χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 κ.σ. βούτυρο

1 γ. φρυγανιά panko

1/4 γ. φύλλα θυμαριού

2 γ. φύλλα μαϊντανού

6 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουτ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού,1/4 γ. φυτικό λάδι

Ψήνουμε στους 375° έως ότου ένα θερμόμετρο στιγμιαίας ανάγνωσης που τοποθετείται στο παχύτερο μέρος του ρολού να δείξει 160°, περίπου 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει 20 λεπτά πριν το κόψετε.

3.Σαλάτα Kale με μήλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Χρειάζεστε μια απλή χριστουγεννιάτικη σαλάτα που να συνδυάζεται γρήγορα; Συνδυάστε μήλα και λάχανο με αποξηραμένα κεράσια, φρυγανισμένα αμύγδαλα και φέτα για μια σαλάτα που θα λατρέψουν όλοι αυτές τις γιορτές.

σνχκσνχκ

Για το Dressing

1/2 γ. ελαιόλαδο

1/4 γ. Ξύδι από κόκκινο κρασί

1/4 γ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

2 κ.σ. κιμά ασκαλώνι

Αλάτι kosher

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη Σαλάτα

2 μεγάλα ματσάκια λάχανο, αφαιρούνται τα παϊδάκια και χοντροκομμένα

1 μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 γ. αποξηραμένα κεράσια

1/2 γ. αμύγδαλα καβουρδισμένα σε φέτες

1/4 γ. θρυμματισμένη φέτα

4.Κρεμώδεις πένες με λουκάνικο & λιαστή ντομάτα

Αν ψάχνετε για μια εύκολη συνταγή ζυμαρικών που θα κάνει όλους να σας ερωτευτούν, μην ψάχνετε άλλο. Αυτό είναι αρκετά γρήγορο για ένα βραδινό δείπνο διακοπών, αλλά αρκετά εντυπωσιακό για να το σερβίρετε και στους επισκέπτες.

κσνδκαν

Υλικά

Αλάτι

3/4 γ. λιαστές ντομάτες συσκευασμένες με λάδι, 2 κ.σ. λάδι κρατημένο, οι ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες σταυρωτά

1 κιλό χύμα γλυκό ιταλικό λουκάνικο

1 ή 2 πακέτα πένες

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 γ. κρέμα γάλακτος

1/4 γ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα

1/2 γ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού ή βασιλικού, ψιλοκομμένα

5.Τούρτα Ferrero Rocher

Δε θα ήταν σωστό να αφήσουμε εσάς και τους καλεσμένους σας χωρίς επιδόρπιο. Για το τέλος αφήσαμε την απόλυτη τούρτα για τα Χριστούγεννα!

κξνβκξ

Υλικά για το παντεσπάνι

5 ‏αυγά

6 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

200 γρ. ‏φουντούκια αλεσμένα, 2κ.σ. κακάο

2 κ.σ. ‏αλεύρι,2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Υλικά για την κρέμα

600 γρ. ‏κρύα κρέμα γάλακτος

600 γρ. ‏κουβερτούρα

4 κ.σ. ‏μερέντα

5 ‏γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

1.Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

2.Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύετε απαλά, με μία μαρίζ.

3.Βάζετε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνετε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.

4.Χωρίζετε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.

5.Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

6.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια, ( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύετε απαλά να ενωθούν.

7.Βρέχετε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση σας αρέσει.

8.Βάζετε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτετε την τούρτα, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Με πληροφορίες από το delish.com