ΝΕΑ

‘’Live And Let Die’’: Ο Paul McCartney πάντα είχε σκοπό να τραγουδήσει το theme song για την ταινία Bond

Τόσο ο ίδιος ο ΜακΚάρτνεϊ όσο και ο Τζορτζ Μάρτιν είπαν στο παρελθόν ότι οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν μια γυναικεία φωνή, κάτι που τα έγγραφα φαίνεται να δείχνουν ως παρεξήγηση

Ο Paul McCartney ήταν πάντα η επιλογή των παραγωγών του James Bond για να τραγουδήσει το "Live And Let Die" στους τίτλους λήξης της ταινίας 007, δείχνουν νέα έγγραφα.

Το τραγούδι, που ερμήνευσε ο ΜακΚάρτνεϊ με τους Wings, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σόλο επιτυχίες των Beatles καθώς και το soundtrack της ταινίας του 1973 μετά τις πιστώσεις.

Στα χρόνια που ακολούθησαν την κυκλοφορία του κομματιού, ο McCartney και ο George Martin είπαν και οι δύο την ιστορία ότι οι παραγωγοί της ταινίας ήθελαν να αντικαταστήσουν τον McCartney με μια γυναίκα τραγουδίστρια στο κομμάτι, υποθέτοντας ότι η έκδοση που τους παρουσιάστηκε ήταν απλώς ένα demo.

«Με κάθισε και μου είπε, «Τέλεια. Όπως αυτό που κάνατε, πολύ ωραίος δίσκος, όπως και η παρτιτούρα», έγραψε ο Μάρτιν στα απομνημονεύματά του το 1979 All You Need Is Ears. «Τώρα πες μου, ποιον πιστεύεις ότι πρέπει να πάρουμε για να το τραγουδήσουμε;» Αυτό με ξάφνιασε εντελώς.

Ένα από τα έγγραφα βλέπει το πρώην αφεντικό της Apple Records να γράφει στον παραγωγό Saltzman, λέγοντας: «Ο Paul McCartney συμφώνησε να γράψει το τραγούδι του τίτλου με τίτλο Live and Let Die. Αυτός και το μουσικό του συγκρότημα Wings θα ερμηνεύσουν το τραγούδι των τίτλων υπό τους τίτλους έναρξης.»

Με πληροφορίες από το Nme,com