ΝΕΑ

Πόσες θερμίδες έχουν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά;

Από τον Νεΐμ Ντερβίσι

Τα Χριστούγεννα ίσων φαγητό νομίζω δεν χρειάζεται περεταίρω κουβέντα, όλοι αναμένουμε την στιγμή που η μητέρα μας θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα ξεκινήσει να προετοιμάζει τα παραδοσιακά γλυκά που όλοι μας λατρεύουμε. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες πιστεύω δεν γίνετε να λείψουν από το γιορτινό μας τραπέζι και αυτά τα Χριστούγεννα.

Το μεγάλο ερώτημα των γιορτών είναι «πόσες θερμίδες έχουν τα παραδοσιακά μας γλυκά; Εμείς σας ενημερώνουμε για το πόσες θερμίδες έχουν τα τοπ 5 παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες είναι οι νικητές της συγκεκριμένης λίστας και ο λόγος δεν είναι άλλος από την τεράστια ποσότητα άχνης ζάχαρης την οποία περιέχουν. Συγκεκριμένα ένας κουραμπιές περιέχει περίπου 240 θερμίδες και 9,2 γρ. λιπαρά

Κουραμπιεδες

Βασιλόπιτα

Ένα κομμάτι σπιτικής βασιλόπιτας (100γρ.) έχει 350 θερμίδες και 20 γρ. λιπαρά ενώ ένα κομμάτι τύπου τσουρέκι (80γρ.) έχει 255 θερμίδες και 7,5 γρ, λιπαρά.

Βασιλόπιτα

Δίπλες

Οι δίπλες είναι το πιο υγιεινό γλυκό της σχετικής λίστας , το μελωμένο γλυκό που όλοι έχουμε συνδυάσει με τα παιδικά μας χρονιά περιέχει περίπου 170 θερμίδες ανά 45 γραμμάρια.

Διπλες

Μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα αποτελούν την πρώτη επιλογή μικρών και μεγάλων, ένα λαχταριστό μελομακάρονο βάρους περίπου 35γρ, έχει 190 θερμίδες. Τώρα αν είστε μερακλήδες και τα προτιμάτε με σοκολάτα η θερμίδες ανεβαίνουν επιθετικά.

Μελομακάρονα

Panettone

Αν και κατάγεται από την Ιταλία το Panettone έχει καθιερωθεί πλέον και στα ελληνικά τραπέζια, ένα κομμάτι panettone περίπου 115 γρ. περιέχει 405 θερμίδες όσο και ένα πιάτο φαΐ δηλαδή. τρομακτικό θα το έλεγα.

Panettone