ΝΕΑ

Billie Eilish: Το κορίτσι φαινόμενο έκλεισε τα 21!

Από τη Μαρία Θεοδωροπούλου

Αυτήν την Κυριακή λέμε Χρόνια Πολλά Billie Eilish!

billie eilish

Όλα ξεκίνησαν στο SoundCloud με το single "Ocean Eye's", που έγραψε μαζί με τον αδερφό της, Finneas. Από τότε, η άνοδός της σε παγκόσμια σταρ ήταν απίστευτη!

billie eilish

Πλέον είναι μια τρομερή δύναμη στη μουσική βιομηχανία που προέρχεται από τους κόσμους της ροκ, της ποπ, της χιπ-χοπ και της ηλεκτρονικής μουσικής και τα συνδυάζει όλα μαζί με μια εκπληκτικά ομαλή και παθιασμένη φωνή σε συνδυασμό με την αγριότητα ενός punk icon.

billie eilish

Είναι επίσης, ίσως το πιο σημαντικό, ένα πρότυπο το οποίο δεν έχουμε δει εδώ και καιρό. Το κοινό της στις συναυλίες δεν ουρλιάζει κάθε λέξη των τραγουδιών επειδή πιστεύει ότι είναι χαριτωμένη, είναι επειδή μιλά για αυτούς και μαζί τους.

billie eilish

Ως έφηβη, το σήμα κατατεθέν της, τα φαρδιά ρούχα έγιναν παγκόσμια τάση της μόδας.

billie eilish

billie eilish

Στη συνέχεια, το 2021, η Billie Eilish πειραματίστηκε με την εμφάνισή της και έγινε viral εμφανιζόμενη στο εξώφυλλο της Vogue με κορσέ Alexander McQueen.

«Το σώμα μου ήταν η αρχική αιτία για την κατάθλιψή μου όταν ήμουν νεότερη», είπε στο δημοσίευμα.

Στο παρελθόν, η τραγουδίστρια είχε γίνει στόχος σχολίων μίσους στο διαδίκτυο που επέκριναν το σώμα της. Σε απάντηση, τότε δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο «Δεν είναι η ευθύνη μου».

Σε αυτό, επικρίνει αγνώστους, κυρίως άντρες επειδή κρίνουν το σώμα της χωρίς να ρωτήσει: «Αν και δεν έχετε δει ποτέ το σώμα μου, εξακολουθείτε να το κρίνετε και με κρίνετε γι' αυτό. Γιατί να κάνετε υποθέσεις για τους ανθρώπους με βάση στο μέγεθός τους;»

billie eilish

Η τραγουδίστρια μεγάλωσε σε ένα αποδιοργανωμένο σπίτι περιτριγυρισμένο από μουσικά όργανα και φωτογραφίες μωρών. Οι γονείς της ήταν οι ίδιοι καλλιτέχνες και την ονόμασαν Billie Eilish Pirate Baird O'Connell.

billie eilish

Καλλιτέχνες όπως οι Beatles, η Avril Lavigne, οι My Chemical Romance και η Lana del Rey ήταν σημαντικές επιρροές που βοήθησαν στη διαμόρφωση του στυλ της.

Μία από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις της είναι ο αδερφός της, Finneas.

billie eilish

Η απόφαση της να συνεργαστεί με τον Finneas για να γράψει το "Ocean Eyes" θα άλλαζε τη ζωή της.

Από τότε η Billie Eilish έχει κερδίσει 7 βραβεία Grammy μεταξύ των οποίων το ''Δίσκος της Χρονιάς'' δύο φορές στη σειρά, το ''Άλμπουμ της Χρονιάς'', τον ''Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη''.

billie eilish

Έχει κερδίσει ένα Όσκαρ για το "No Time To Die", το τραγούδι της για τον James Bond.

billie finneas

Billie Eilish, FINNEAS - No Time To Die (Live From The Oscars 2022)

Τα «έχει σπάσει» στα φεστιβάλ Coachella και Glastonbury και έχει γίνει εξώφυλλο σε αμέτρητα περιοδικά.

Billie Eilish - NDA (Live at Coachella 2022)

Billie Eilish - Oxytocin (Glastonbury 2022)

Ο Steve Baltin θα γράψει στο περιοδικό Forbes:

«Το κίνημα Eilish μοιάζει με αυτό που έκαναν οι Nirvana τη δεκαετία του '90, δεν συγκρίνω τα δύο. Ωστόσο, συγκρίνω το κίνημα, που είδε έναν νεαρό καλλιτέχνη να πηγαίνει από το να παίζει κλαμπ 2.000 θέσεων σε κορυφαίες αρένες σε όλο τον κόσμο σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Και έχει γαλουχήσει μια γενιά.

Τόσοι πολλοί ειδικοί έχουν πει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη ενωτική δύναμη στη μουσική όπως οι Nirvana, ότι η μουσική είναι πολύ τεμαχισμένη για κάτι τέτοιο.

Αλλά δεν έχουν δει ή δεν πρόκειται να δουν ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ίσως επειδή αντί για συγκρότημα είναι μια 20χρονη σόλο γυναίκα. Αλλά αυτή η 20χρονη γυναίκα έχει ήδη αλλάξει τη ζωή της κόρης σας με τον ίδιο τρόπο που άλλαξαν τις δικές σας οι Nirvana, οι Beatles, οι Led Zeppelin, η Madonna ή άλλοι».

billie eilish

Η Billie Eilish που κλείνει σήμερα τα 21 είναι μια συναρπαστική ερμηνεύτρια, δείχνοντας ένα χάρισμα στη σκηνή που δεν μπορεί να διδαχθεί. Ή γεννιέσαι με αυτό ή δεν είσαι αυτό. Και το έχει ξεκάθαρα. Έχει την ισορροπία, το ταλέντο και το πάθος να είναι στην αρχή μιας καριέρας σούπερ σταρ που θα διαρκέσει για δεκαετίες.

Με αφορμή τα γενέθλια της ακούμε 5 αγαπημένα μας τραγούδια της!

Billie Eilish - bad guy

Billie Eilish - Happier Than Ever

Billie Eilish - everything i wanted

Billie Eilish, Khalid - lovely

Billie Eilish - i love you