ΝΕΑ

5 Χαρακτηριστικά Χριστουγεννιάτικα Γλυκά από τον Πέτρο Συρίγο!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τα γλυκά είναι σίγουρα το «σήμα κατατεθέν» των Χριστουγέννων. Η χώρα μας φημίζεται γενικά για την ποικιλία αλλα κυρίως για την ποιότητα των γλυκών της, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Πέτρος Συρίγος, ο σεφ της καρδιάς μας, ξέρει ακριβώς τι μας αρέσει και πως. Ξέρει επίσης, ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και μας δίνει τις καλύτερες, τις πιο εύκολες και γρηγορότερες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι!

Ποιά είναι, όμως, τα 5 χαρακτηριστικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά και πως θα φτιάξουμε;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το link και να δείτε αναλυτικά τις συνταγές από τον Πέτρο Συρίγο!

Το γλυκό που τον χειμώνα όλοι φοβόμαστε να φάμε μη λερώσουμε τα χαλιά. Τους χαρακτηρίζει η άχνη ζάχαρη και έντονη αμυγδαλωτή τους γεύση. Βρίσκονται σε συνεχή ανταγωνισμό με τα μελομακάρονα για το ποιο είναι το αγαπημένο του κόσμου. Δυστυχώς ή ευτυχώς κερδίζουν με μικρή διαφορά τα μελομακάρονα.

kourampiedes

Μελομακάρονα. Η μεγάλη μας αγάπη. Το γλυκό που περιμένουμε πως και πως τα Χριστουγέννα. Το χαρακτηριστικό τους συστατικό είναι το μέλι και τα καρύδια. Τα ψήνουμε στον φούρνο και μετά τα βουτάμε στο σιρόπι.

Μια διαδικασία που συνήθως μετανιώνεις κατά την διάρκεια της, ωστόσο με την συνατγή του Πέτρου Συρίγου η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη. Ακόμα και αν τελειώσουν σε 2 μέρες, δεν πειράζει μην στεναχωριέσαι. Θα φτιάξεις άλλα. Μπορείτε να τα βρείτε με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, λευκής, υγείας. Ότι θέλετε.

melomakarona

Οι δίπλες συμπληρώνουν την τριάδα φωτιά των Must Have γλυκών για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είναι σιροπιαστές με επικάλυψη από καρύδια ή φυστίκια. Είναι ένα ξεχωριστό γλυκό λόγω στο έντονο σιρόπιασμα τους. Ο Πέτρος Συρίγος, μας δίνει την συνατγή για να κάνουμε τις τέλειες τραγανές αλλα μελωμένες δίπλες που θα μας κάνουν να φάμε ολόκληρη την πιατέλα.

diples

Τα μπισκότα βουτύρου είναι τόσο νόστιμα και όμορφα που μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας. Η ζύμη είναι απλή και μόλις ψηθούν μπορείτε με γλάσο να κάνετε σχέδια πάνω στα μπισκότα. Θα ξεδώσουν τα μικρά και εσείς θα έχετε τα πιο ξεχωριστα μπισκότα που φτιάξατε ποτέ. Θα είναι μια εμπειρία μαγική, εύκολη και το καλύτερο, καθόλου χρονοβόρα.

christmas cookies

Πόσα χρόνια τσακωνόμαστε για αυτό το γλυκό. Όχι δεν είναι εκεί η θέση του φλουριού. Την έκοψες λάθος. Ήξερες που είναι. Το είχες δεί. Κάθε χρόνια η ίδια, γλυκιά διαφωνία. Η βασιλόπιτα είναι κυρίως κείκ με επικάλυψη σοκολάτας. Συνήθως, πάνω έχει σχεδιασμένο με ζάχαρη άχνη τον αριθμό του επόμενου έτους για να πάει καλά η χρονιά.

vasilopita