ΝΕΑ

Ακούμε τα 10 καλύτερα τραγούδια του Easy Christmas!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Για 10 ολόκληρα χρόνια, ο Easy 97,2 μας χαρίζει τις πιο μαγικές, γιορτινές και Χριστουγεννιάτικες στιγμές. Καθημερινά ακούμε τα πιο γνωστά τραγούδια από τα 80's, τα 90's και φυσικά, πιο καινούρια που αξίζει να ακούσουμε.

Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μας βάζουν απευθείας στο πνεύμα των γιορτών. Από τα μέσα του Νοεμβρίου, μέχρι και αρχές Ιανουαρίου, ο Easy παίζει 24 ώρες το 24ωρο, τα πιο γνωστά, αγαπητά τραγούδια που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία και μας κάνουν να νιώσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων.

Αν θέλετε να μπείτε στο απόλυτο κλίμα των γιορτών, ακούστε τα 10 καλύτερα τραγούδια του Easy Christmas, του πιο Χριστουγεννιάτικου σταθμού στην Ελλάδα!

1) Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Το “All I Want for Christmas Is You” γράφτηκε από την Mariah Carey και τον Walter Afanasieff για το πρώτο Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της τραγουδίστριας που κυκλοφόρησε το 1994. Το τραγούδι απευθύνεται στην μια και μοναδική ευχή μιας κοπέλας να περάσει τα Χριστούγεννα με τον αγαπήμενο της.

Το “All I Want For Christmas Is You”, σύμφωνα με δημοσιέυματα των New York Times είναι ένα από τα λίγα μοντέρνα τραγούδια που αξίζει να εθιζόμαστε στις γιορτές. Ήταν η πρώτη μεγάλη, παγκόσμια επιτυχία της Carey, με το τραγούδι να βρίσκεται στο Νο.1 σε πάνω από 26 χώρες. Το 2019, για πρώτη φορά μετα τα 25 χρόνια της κυκλοφορίας του έφτασε στο Νο.1 του Billboard Hot 100 ενώ έσπασε αρκετά ρεκόρ συμπεριλαμαβανομένου του τραγουδιού με το «μεγαλύτερο ταξίδι» ώστε να φτάσει στο Νο.1.

2) Band Aid – Do They Know It’s Christmas

Το τραγούδι γράφτηκε το 1984 μετά από έμπνευση από μια σειρά του BBC που παρουσίαζε ο Michael Buerk. Η σειρά απευθυνόταν στο λιμό της Αιθιοπίας. Ηχογραφήθηκε μέσα σε μία μέρα τον Νοέμβριο του 1984, από τους Band Aid, το μεγαλύτερο αγγλικό και ιρλανδικό συγκρότημα της εποχής. Έγινε αμέσως Νο.1 στα UK Singles Chart, και κράτησε την θέση του για 5 βδομάδες. Ήταν επίσημα το Νο.1 Χριστουγεννιάτικο τραγούδι για το 1984.

3) Chris Rea – Driving Home For Christmas

Το "Driving Home for Christmas" κυκλοφόρησε το 1988, 2 χρόνια μετά την ηχογράφηση του. Ο Chris Rea σε συνεντεύξεις του το 2009 στο BBC αλλα και το 2016 στη The Guardian είχε αποκαλύψει πως έγραψε το τραγούδι καθως βρισκόταν στην κίνηση με το αυτοκίνητο και άρχισε ξαφνικά να χιονίζει. Στο αυτοκίνητο ήταν μαζί του και η σύζυγος του και οι δύο δεν είχαν κανένα τρόπο επικοινωνίας λόγω του χιονιού. Τότε, ο Rea άρχισε να τραγουδάει για πλάκα “Driving home for Christmas”. Κάθε φορά, λοιπόν, που άνοιγε το φανάρι εκείνος έγραφε ένα στίχο.

Όπως δήλωσε, είναι μια εκδοχή του πνέυματος των Χριστουγέννων αποκλειστικά για το αυτοκίνητο ενώ είχε σκοπό να το δώσει στον Van Morrison. Τελικά δεν του το έδωσε ποτέ, και το ηχογράφησε μόνος του.

4) Wham – Last Christmas

To “Last Christmas” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1984 και για 5 ολόκληρες βδομάδες βρισκόταν στο Νο.2 του UK Singles Chart, κάτω από το “Do They Know It’s Christmas” των Band Aid. Το τραγούδι γράφτηκε από τον George Michael μέσα στο παιδικό του υπνοδωμάτιο, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στους γονείς του. Όταν ο Michael έπαιξε την γέφυρα του τραγουδιού στον Andrew Ridgeley, όπως δήλωσε αργότερα ήταν μια στιγμή λάμψης.

Το “Last Christmas” κατείχε το ρεκόρ του τραγουδιού με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το ρεκόρ πλέον κατέχει το “Moves Like Jagger” των Maroon 5, μαζί με την Christina Aguilera.

5) Train – Shake Up Christmas

Το "Shake Up Christmas" κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010 από το συγκρότημα Train. Το τραγούδι έχουν γράψει οι Butch Walker και Pat Monahan. Το τραγούδι έγινε γνωστό από την διαφήμιση της Coca Cola, στην οποία βλέπουμε τον Άγιο Βασίλη να πίνει το γνωστό αναψυκτικό.

6) Madonna – Santa Baby

Το "Santa Baby" κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1953 από την Eartha Kitt μαζί με τον Henri René και την ορχήστρα του. Το τραγούδι έχει γραφτεί από τους Joan Javits και Philip Springer. Στην αρχή έλαβε πολλές κακές κριτικές με τον Springer να το θεωρεί το πιο "αδύναμο" του τραγούδι. Ωστόσο, το "Santa Baby" αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και πλέον θεωρείται "Christmas Classic".

Όλοι, ωστόσο, θυμόμαστε το τραγούδι με την χαρακτηρίστική φωνή της Madonna, η οποία ηχογράφησε την διασκευή το 1987.

7) Kylie Minogue – Everyday’s Like Christmas

Ήταν 2015 όταν φημολογήθηκε ότι η αδελφή της Kylie Minogue, Dannji σε συνεργασία με τον παραγωγό Nile Rodgers, έγραφαν κρυφά ένα νέο Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ. Η Kylie αργότερα έκανε επίσημη ανακοίνωση του άλμπουμ μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram.

Το τραγούδι έχει γράψει ο frontman των Coldplay, Chris Martin ενώ έκανε και μερικές δεύτερες φωνές για το τραγούδι. Μάλιστα, οι The Guardian είχαν δηλώσει πως το μουσικό στυλ του ταργουδιού μοιάζει πιο πολύ με τους Coldplay.

8) Christina Aguilera – Christmas Time

Το “Christmas Time” ανήκει στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της Christina Aguilera. Ένα πολύ όμορφο και γιορτινό τραγούδι που τους στίχους υπογράφουν οι: Chaka Blackmon, Steven Brown, Ray Cham, Alex Alessandroni και Ron Fair. Κυκλοφόρησε το 2000 από Sony Music.

9) Augie Rios – Donde Esta Santa Claus

Το "Donde Esta Santa Claus" κυκλοφόρησε το 1958 όταν ο 12χρονος Augie Rios, μαζί με την ορχήστρα του Mark Jeffrey αποφάσισαν να ηχογραφίσουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το τραγούδι έχει γραφτεί αποό τους George Scheck, Rod Parker, και Al Greiner.

10) Queen – Thank God It’s Christmas

Το “Thank God It’s Christmas”, δεν ανήκει σε κάνενα άλμπουμ των Queen. Το τραγούδι παρέμεινε στα βρετανικά charts για έξι εβδομάδες, φτάνοντας στην 21η θέση. Το 2011 μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών του Rolling Stone, βρέθηκε στην 3η θέση ανάμεσα στα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλως των εποχών.