ΝΕΑ

Celine Dion: Διαγνώστηκε με τον σύνδρομο Stiff Person και ακυρώνει τις συναυλίες του 2023!

Άφωνους άφησε τους θαυμαστές της η Celine Dion με την νέα ανακοίνωση για την υγεία της. Η διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι πάσχει από μία ανίατη σπάνια νευρολογική ασθένεια, το Stiff Person Syndrome (SPS), η οποία χαρακτηρίζεται από προοδευτική μυϊκή δυσκαμψία (ακαμψία) και επεισόδια επώδυνων μυϊκών σπασμών.

Αυτό που χαρακτηρίζει την ασθένεια είναι η δυσκαμψία του σώματος αφήνοντας τους ανθρώπους που πάσχουν σαν αγάλματα. Η Dion είπε πως παρ'όλο που η ασθένεια δεν έχει θεραπεία, εκείνη κάνει ότι μπορεί για να επιβραδύνει τα συμπτώματα.

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε στους θαυμαστές της σε ένα βίντεο στον Instagram: “Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και αρκετό καιρό και ήταν πραγματικά δύσκολο για εμένα να αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις και να μιλήσω για όλα όσα περνώ. Με πληγώνει να σας πω ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο”.

“Λυπάμαι πολύ, στεναχωριέμαι που αναγκάστηκα να αναβάλω τις συναυλίες για άλλη μια φορά. Η πρώτη φορά ήταν προφανώς λόγω της πανδημίας και αυτή τη φορά είναι η υγεία μου που με αναγκάζει να αναβάλλω τις συναυλίες της ευρωπαϊκής περιοδείας και δυστυχώς να ακυρώσω κάποιες άλλες”, συνέχισε.

“Οι γιατροί μου με παρακολουθούν. Λαμβάνω θεραπεία. Αλλά εξακολουθώ να έχω μυϊκούς σπασμούς. Η ανάρρωση διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο νόμιζα. Πρέπει να είμαι σε άριστη κατάσταση, υγιής για να μπορώ να δώσω 100 % του εαυτού μου στη σκηνή γιατί αυτό σου αξίζει“.

Φυσικά, και η προγραμματισμένη συναυλία της τραγουδίστριας στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023 ακυρώνεται.

Ελπίζουμε το καλύτερο για την αγαπημένη μας Celine Dion.