ΝΕΑ

Την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης για το 2023 θα διευθύνει για 3η φορά ο Franz Welser-Möst!

Λίγες συναυλίες στο κόσμο κάνουν το κοινό να περιμένει με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, όσο το Πρωτοχρονιάτικο κονσέρτο της Βιέννης. Η Φιλαρμονική της Βιέννης θα δώσει μια μεγάλη συναυλία από το υπέρλαμπρο Golden Hall του Vienna Musikverein.

Η συναυλία θα μεταδοθεί σε πάνω από 90 χώρες ανά το κόσμο, φτάνοντας σε πάνω από 50 εκατομμύρια σπίτια!

Την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία για το 2023 θα διευθύνει για 3η φορά ο Franz Welser-Möst. Ο ίδιος έχει διευθύνει τις Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες του 2011 και 2013.

Ο Franz Welser-Möst έχει λάβει πολλές μεγάλες διακρίσεις και βραβεία. Eίναι τιμόμενο μέλος του Gesellschaft der Musikfreunde της Βιέννης, έχει βραβευτεί με το Honorary Ring της Φιλαρμονικής της Βιέννης.

H παράδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας ξεκίνησε το 1941. Η πρώτη συναυλία για τη έναρξη της νέα χρονιάς έγινε το 1939, στο albeit στις 31 Δεκεμβρίου. Ο πρώτος μαέστρος ήταν ο Clemens Krauss. Η λίστα με τους μαέστρους που έχουν πάρει μέρος αποτελείται από την αφρόκρεμα των μαέστρων.

Η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία προβλήθηκε για 1η φορά στη τηλεόραση το 1959. Η φιλαρμονική της Βιέννης πραγματοποιεί αυτό το παραδοσιακό γεγονός ως με ένα τρόπο να εύχεται καλή χρονιά μέσα από τη τέχνη της μουσικής και με πνεύμα ελπίδας, φιλίας και ειρήνης.

Η ζωντανή ηχογράφηση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας του 2023 θα είναι διαθέσιμη ψηφιακά στις 6 Ιανουαρίου, σε CD στις 13 Ιανουαρίου, καθώς και σε DVD, Blu-ray και βινύλιο στις 27 Ιανουρίου ως visual album.

Κυκλοφορεί από την PanikRecords/Sony Music