ΝΕΑ

Leonardo DiCaprio: Παραλίγο να χάσει τον ρόλο στον “Τιτανικό”

Αν έχανε ο Leonardo DiCaprio τον ρόλο του στον Τιτανικό, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα του “Τιτανικού”, ο σκηνοθέτης, James Cameron μοιράζεται μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία της ταινίας που πιστεύουμε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε μια νέα συνέντευξη στο GQ, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι παραλίγο να μην επιλέξει για τους ρόλους τον Leonardo DiCaprio ή την Kate Winslet.

Όπως πρόσθεσε, ο DiCaprio παραλίγο να μην πάρει τον ρόλο του εμβληματικού Jack λόγω της συμπεριφοράς του. Συγκρεκριμένα, περιέγραψε ένα περιστατικό, στο οποίο ο ηθοποιός κλήθηκε να διαβάσει μερικές γραμμές από το σενάριο μαζί με την Winslet, που είχε ήδη πάρει τον ρόλο της Rose. Ο ηθοποιός, ωστόσο, δεν γνώρισε γιατί τον είχαν καλέσει.

“Μπαίνει μέσα, νόμιζε ότι ήταν άλλη μια συνάντηση για να γνωρίσει την Kate” είπε ο Cameron που θυμάται ότι είπε στους ηθοποιούς “θα πούμε μερικές γραμμές και εγώ θα το βιντεοσκοπήσω“.

“Εννοείς, να διαβάσω; Δεν διαβάζω” του απάντησε ο DiCaprio, εννοώντας ότι πλέον δεν έπρεπε να περάσει από οντισιόν για ρόλους, παρά τις λίγες ταινίες που είχε συμματάσχει μέχρι τότε.

Ο Cameron τότε του είπε, “ωραία, ευχαριστώ που πέρασες!”. Ο DiCaprio νόμιζε αρχικά ότι του έκανε πλάκα και τον ρώτησε: “αν δεν διαβάσω δεν θα πάρω τον ρόλο;”, με τον σκηνοθέτη να του εξηγεί ότι αυτή η ταινία θα έπαιρνε δύο χρόνια από τη ζωή του και πώς “δεν επρόκειτο να τα κάνει όλα χάλια παίρνοντας τη λάθος απόφαση στο κάστινγκ”.

“Οπότε είτε θα διαβάσεις είτε δεν θα διαβάσεις για να πάρεις τον ρόλο” ξεκαθάρισε ο Cameron, με τον ηθοποιό να μεταμορφώνεται στον Jack που όλοι αγαπήσαμε.